Nem versenyautó de ezt kompenzálja a kis fogyasztás
Autóvásárláskor mindenképpen kettes golfot akartam, először egy 1.3 benzines volt a célautó. Sohasem felejtem el egy fogcsigorgatóan hideg napon mentem a már előre lefoglalózott benzinesért, mellette állt egy ugyanolyan színű diesela szinét már csak akkor láttam mikor kiástuk a hó alól mert kb két hete hozzá sem volt nyulva. A kiváncsiság kedvéért megpróbáltuk beindítani, mondván egy öreg diesel sohasem fog beindulni a -10 ben, meg amúgy sem volt már beinditva vagy két hete. Legnagyobb megdöbbenésünkre egy izzitás után szó szerint pöccre indult. Ekkor megmozdult bennem a kisördög, Keveset eszik jól indul, igaz az ára az több volt vagy 50 ezerrel de azért kipróbáltuk. A próbakör után felvettem a pléhpofát és megkérdeztem nem e lehetni inkább erre át tenni a foglalót...lehetett. És igy négy év folyamatos használat után áldom az istent, hogy az enyém lett. Azóta már sok ezrest levezettem vele. Nem kottyan meg neki a hegyi szerpentin sőt a sógorom 1.3 as benzinesének akármikor kifujja az orrát még hegyre felfelé is. Az 50 literes tankkal bármikor elmegyek 1200 km-t. A nyaralásaink alkalmával teljesen megbízhatóan teljesített egyhuzamban akár 1000 km- is. Az útfekvése nagyon jó igaz egy kicsit fapados főleg mióta kapott négy FK ültetőrugót és peresebb gumikat de igy hihetetlen tempóval lehet kanyarodni vele. én nagyon szeretem, igaz nem új kicsit hangosabba motorja mint egy újnak, kicsit zörög a műszerfal, kicsit kopottabb a kárpit, de megbízható kis fogyasztású. Szerintem a legjobban akkor döntöttem mikor az mondtam, hogy 1.6 D
- Kuplung felújítása, tárcsa szerkezet, szimeringek, nyomcsapágy. munkadíjjal eggyütt 20 ezer
- szilent csere 4000 ft
- féltengely csukló csere 8000