Autók » Volkswagen » Golf (1983-1992)

Golf 1.3 CL

Nem egy erőgép, de megbízható és szeretem!

Az "ezek romlottak el" rovatot inkább ide írom.
Az autót 2008 őszén vettem egy Volkswagen kereskedésből. A kicsi kettes ´96-ban lett behozva, majd egy hölgy vitte vele iskolába a gyereket. Majd 2000ben lecserélte egy 3-asra és azóta ott állt szegényem.
Az idő vasfoga sajna kikezdte...
kerek 80eFt-ért vettem hogy ebben benn a 17eFt-os eredetvizsga(!!!)
Gyújtás elektronikát kiszedték az ottani autószerelők, mert kezdett donor autó sorsa jutni szegény, vagyis ha nem hoztam volna el, már semmi nem lenne belőle.
Ugyanígy tanksapkám se volt meg miegymás.
Sok minden ki lett cserélve az állás miatt; féktárcsák, fékcsövek, fékmunkahenger, főfékhenger,kerékagy csapágyak, váltó rudazat szimering, vízpumpa, vezérmű szíj, termosztát ház, kipufogó dob, gömbfejek, féltengely gumiharang,fűtőradiátor, meg ki tudja még mi...
Mindazon által az alkatrészek összességében nem tettek ki akkora összeget, hogy a vételárat is hozzákalkulálva ne érte volna volna meg! Így van egy olyan autóm, amit hasonló árban vehetnék, de nem tudnám, hogy mi minden lett kicserélve és szinte minden új és tipp-topp!
Nagyon szeretem bár nem megy, mint az állat, sőt a fogyasztására sem mondanám, hogy a legjobb, de tűrhető és én szeretem. Egyszerűen gyönyörű autó és mindenek előtt nagyon megbízható!! Amennyiben a külső csinosítgatások befejeződnek és mégtöbb tapasztalatom lesz róla...még írok!

- A felsoroltakon kívül semmi :)

Édesapám autószerelő

Fenntartási költség (8) Évjárat 1988