Hánzi, a vagyány sváb!
Alapvetően szerettem ezt a kocsit.Az első olyan igazi saját autóm volt.Tulajdonképpen maga a típus az nagy vágyálmom volt nekem már régóta.Direkt vettem kis köbcentiset hogy azt majd könyü lesz fenntartani,utólag ezt a döntésemet megbántam mert 54 Lóerővel iszonyatosan gyenge.Sajnos vásárlásnál sikerült elhalgatni hogy a gép hajtókar csapágyas ami az első olajcserénél ki is derült mikor kikerült belőle a rengeteg motor tömítő adalék.Hála istennek az ismeretségikörömben van egy srác akit most nem nevezek meg de ő a magyar rallye ob-ben futó ladák többségébe épít motorokat és elválalta az én gépem mocijának felújítását is pusztán szakmai kihívásból.Na persze ha már felújítás akkor már picit bele is piszkáltnuk ( fokolt tengely,lendkerék,hengerfely átalakítás)ettől sokkal erősebb lett a gép viszont szétforogta az agyát bár ez nagyrészt nekem köszönhető.Soha nem hagyott ott sehol!!!A 4 sebességes váltó nagyon kevés bele, a motor szerintem alapon is elbírna egy 5 fokozatot!Fogyasztásom átlagosnak volt mondható de azt nem tudom elhinni hogy van olyan ember akinek ez a gép 6 literrel elmegy,talán 7-el hoszútávon óvatosan nyomva!Egyszer sajnos ellopták és ez miatt cseréltetnem kellet két ajtón is a komplett zár szerkezetet( teljesen szétbarmolták) +gyujtáskapcsolót és az autó villamosságisnak is volt munkája vele bőven,de hát ez nem a kocsi hibája!Beltér és az egész autó spártai egyszerüséget sugároz magából,de egy szervót nagyon elbírtam volna!!!Szerintem nagyon megbízható igénytelen ki kocsi,első saját autónak nagyon megfelel!Én irtó szép perceket töltöttem el a volánja mögött és a hátsó ülésen is!:-)))Egy kőművesnek adtam el,cementet meg csempe ragasztót hord vele.Méltatlan végjáték ez egy ilyen hű társnak!
- Hajtókar csapágy.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1988 |