Ha ilyet tudna gyártani manapság a VW!
Szerintem a legjobb auto a világon!Sok autom volt már,szükségböl vettük a Veterán bogi mellé,hogy mégse az kopjon.Egy kollégámtol vettem,tudta mikor kell megszabadulnia töle.Az auto egész életében garázsban volt.180ezerig volt német vezetett szervizkönyve,majd a kollégám és én is továbbvezettük.Hihetetlen srtapabiro joszág,ma is vennék ilyet ujonnan ha lenne uj.3ajtos volt sibeda,nem beázos,mfa müszer,hengerenkénti,ultetett gyári,tele plussz torziokkal ,szilentekkel,fekete kárpit szürke csikokkal.A külsején még érezhetö volt az elöd ,golf 1 gti csikozásának hagyománya.Akár mennyire hihetetlen ,de semmi jel nem mutatott arra ,hogy az auto valaha is dupla lámpával rendelkezett volna.Ezt az elözö gazdája is megerösitette.Eszegette az olajat ,emiatt kapott uj gyürüket,láttam szétszerelve a hengereket,hihetetlen egyben volt a motor 260ezer km után is.Hordosság-ovalitás .felejtsd el.Gyürüzés ,csapágyazás ,után 121 pacit mértünk,és 215-ös végsebességet 6100 as fordulaton,gyári 13 as gumival.A normál városi tempoban 4000ford fölé nem kellett kergetni,ha menni akartam vele 5000 nél már brutálisan ment,és nem is emlékszem ,hogy afelett szükség lett volna forgatni a motort.Kopott ezüst fénye.és foltos müanyajai ellensulyozása képpen nem volt sok ellenfele.A váltoja 300ezer után annyira kiváló,hogy az vadi uj oktáviájé,meg sem közeliti azt.Szerntem nagyon eltalált auto,ja nem volt ez még szervos,tépte ki a kezedböl a kormányt.Feltörték ,el akarták vinni ,de volt de nem birták a feketelábuak.Most Svájcban lakunk és rengeteg szép állapotu2-es van,lehet ,hogy veszek egyet.
- Olajhütö tömitö grafitgyürü elfosta magát,dugattyugyürük270ezernél, Radiátor ,generátor csapágy,300ezernél,bendix szintén,hátso féknyergek berohadtakKézifékbowden,Ajtozárak a feltörések miatt,üzemanyagelláto rendszer,szilentek.
mindig ahol megállt
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 85 |