Autók » Volkswagen » Golf (1983-1992)

Golf 1.6D

Gazdaságos fapad

A II-es diesel golf annak való , aki igénytelen(ráz mint a dög, sokára melegszik fel), de takarékosan akar autózni .Ez a szerkezet nem fogyasztott még 5 liter felett ,átlag 4,5 . Igaz nem is hajtom.ennek több oka:nem megy(40kw),20 éves ,kis távolságokra használom , pár percet nyernék csak ,aminek igazán nincs jelent?sége.
A mikor megvettem ,menet közben elfolyt az olaj a sz?r?nél, a visszajelz? kés?n jelzett .Ezek után követketett egy teljes felújítás.Motor,szíjak,futóm?,porlasztók,izzítógyertyák, adagoló,csapágyak,fékek,mindent átnázett a mester,aminél hiba volt cserélt .Az egész 130,000 Ft-ba került akkor, de nagyon megérte, nincs probláma az autóval .Egy reggelen nem indult, -28 fok volt,ledermett a gázolaj. Dél felé sikerült beindítani, irány a kút, 3 liter benzin a gázolajba és több ilyen gond nincs .
A kasznit is rendbevágta egy mester aki fest is, ez elég drága a Golf alkatrészárakhoz képest, de így nagykorúként sajnos szükséges.
Vadászként sokat járok vele minden féle úton, kap eleget szegény.Minden körülmények között használva van. Eddigi leghosszab útja a tengerre vezetett, nem erre való.
Családom lassan kinövi a szekeret, ezért meg kell t?le válnunk, de nem igazán van hasonló adotságú autó lényegesen nagyobban, így valószín?leg marad még.
Nálam legalább ötször kidolgozta már az árát. Mindenkinek ajánlom, aki olcsón és megbízhatóan akar autózni egy olyam autóval ami annyiba kerül mint egy alap Fábia els? évi ertékvesztése, de azért a pénzért egy igen jó állapotú II-est kap.

- Amikor megvettem,motor teljes felújítás, adagoló beállítás,nagyszervíz=kb.130,000 Ft
- Azóta csak a kopó alkatrészek,javításuk pár ezer.
- Sárvéd?,küszöbb javítás, csere.
- Váltóban kulissza teljesen kopott,aki nem szokta könnyen tolat egyes helyet.

Van saját szerel?m aki kiválóan dolgozik,jó áron,de nem szívesen szereli a "koszos dieselt,aminek már a bontóban lenne a helye".Ez igaz,de ennyi pénzért ilyen olcsó,megbízható,kis fogyasztésú autót nem lehet kapni.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1985
Előző autója? samara Következő autója? 1.9tdi passat kombi