A Maffia szolgálati gépkocsija :))
Tanuló autó volt a kis 1.3-as, ami vmi miatt jobban ment, mint kéne :) senki nem tudta, hogy miért. A gyorsító fúvókából nem jött a benzin, tehát azt sem értették egyesek, hogy tulajdonképpen így miért megy. De ment :) és ez a lényeg! Fogyasztásra eleinte stabil 7.5, aztán megtanultam takarékosan mennni, úgy még a 6.3 is elérhető volt hosszútávon! Nagyon szerettem hibái ellenére! Jó autó volt, mégis aggódtam minden indításnál, nehogy ciki legyen :) főleg nyáron, mert a melegben vmi miatt köszörülni kellett minden indításnál, hidegben viszont pöccre indult! Alacsony fordulaton (szerencsére csak az alapjárati tartomány alatt) 3 henger járt, így elég hirtelen lefulladásokat tudott okozni egy kődarab mondjuk :) vagy egy hirtelenebb kuplung-kezelés.... de ha egyszer elindult, akkor semmi gond! Egy valami, amit nagyon rühelltem... az apró hibák: buli van, gyerünk... esik az eső :/ Na ez az az autó, amiből nem látsz ki sötétben, retkes a szélvédő, az ablaktörlő (zsír új) nem töröl normálisan, semmit nem látsz, ideges vagy, kiszállsz a kocsiból és elromlik a belső világítás! Fasza, apukám, már nem tudtam mi hiányzik! Utána jön a műszerfalvilágítás! Kézifék visszajelző vagy bármi.... Na ezt mindig is gyűlöltem! Ma adtam el... hát azért sajnálom :/ Amíg megvolt, addig azt gondoltam, hogy többé nem kell VW (pont a sok apró szarsága miatt), inkább vmi japán... de így utólag mégis úgy látom, hogy a márkánál maradok. Már ki is néztem álmaim diesel Golfját! :)
- Elütöttem egy vaddisznót... így "elromlott rajta" a hűtő és a job eleje kompletten (lámpa, hűtőrács, lökhárító motorháztető meg minden) egyébként hátsó ablak fűtés meg pár idegesítő apróság
Karosszériás-kókler: falusi faszagyerek, aki egyszer jól megcsinálta (6.időpontváltoztatás után), de a második szervíztapasztalatom már fele annyira sem volt vidám! Egy motorháztető fölrakása+kigittelése 1 hónapig tartott 8ezerért, persze a beállítása nem sikerült!
Autófényező: Nagyon szépen fúj, meg vagyok vele elégedve. Először nagyon szuper, olcsó, korrekt munkát végzett, másodszorra kicsit húzósnak találtam az árat. (Először komplett fényezés 85, másodszor csak az elejét kellett fújni: 71) Na, mindegy, túl vagyok rajta, az a lényeg... bitosan kedvezőtlen volt a Hold állása :D
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1988 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Golf... de diesel!!! |