Autók » Volkswagen » Golf (1983-1992)

Golf 1.6 D

1.6 D, a legtakarékosabb !!!

Amikor elhatároztam hogy Golf II-est akarok venni, csak 1.3 benzinest keresgéltem. Akkoriban azt hittem hogy jó motor, de hál´ Istennek nem azt választottam. Édesapám nagyon nem akarta, hogy 1.6 D-t vegyek, de három hónapnyi keresgélés után végülis ebbe a meggondolatlan akcióba fogtam bele. Nem bántam meg. Ez a legtakarékosabb autó, amit vehet az ember max. negyedmillió forintból, de akkor abban benne van az is hogy a neveden van! A 4 literes fogyasztáshoz hozzátartozik, hogy soha a büdös életbe nem hajtom a kocsit, max. 1200-1500-as fordulatnál elváltok, szóval kímélem. A városban is inkább szűrögetek vele. Hátránya, hogy nem igazán talál belőle gyári állapotút az ember, az enyémben is a műszerfalat csavarok tartják néhány helyen. Ami a helyén volt, egy idő után lejött, és nyomokban sziloplasztot fedeztem fel mögötte :-) Picit rohad néhány helyen, főleg a hátfal és a küszöbök, node Istenem, ennyi pénzért nem lehet mindenbe belekötni ... Jó vételt fogtam, ki, szerintem igen megbízható kisautó, nem igazán kényelmes, de van benne hely.

- - Tankban lévő kis benzinszűrő (ki kellett pucolni)
- - Ablaktörlőcsere (filléres)
- - Izzócsere (filléres)

Ha valami lakatos meló van rajta, vagy egyéb (ültetés), haveromhoz, igazi VW szaki, és autószerelő szakmája van. Szóval nem kókány-mester! Vicces áron, nagyon gyorsan dolgozik.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1986
Előző autója? Bogár Következő autója? Valami megbízhatót, amivel hosszú távra is el lehet indulni. Ez lesz az elsődleges cél a meló miatt.
Verdikt (6.8/10)

Volkswagen Golf 1983