Autók » Volkswagen » Golf (1974-1983)

Golf LX 1,5 JB aut.->1,8 RP 4+E

Messzire szökött bontószökevény

2004 aprilisaban vettem joval a piaci ar felett, de ujra megvennem.
Golf 1-t regen (sem) vettem auto szamba, mert nalam az idoszamitas autok tekinteteben a Golf 2-vel es az e30 kezdodik (leven velem hasonlo evjaratuak :-) ) es kb. fejezodik is be, mert utanna egyre inkabb egyszerhasznalatossa valtak a kocsik. Tehat ennel fogva e30-t es Golf 2-ket nezegettem, de mindegyik le volt pusztulva (foleg abban az arkategiraban amiben keresgeltem), mig nem egyszer meglattam ennek a kocsinak a hirdeteset es elmentem es megvettem.
Hazafele uton feltunt hogy a homero nem nagyon akar a meleg iranyaba menni...
Masnap el is hoztam mar erdetvizsgaval az eladotol, este a garazsban megegyzer meg akartam csodalni amikor eszrevettem a tankstucnin levo oriasi lyukat :-(
Termosztatot masnap kiszedtem(az erdeti 1983-s termosztat volt benne. az ujjal jobban muzsikalt :-) ) majd uj tankstucni.

A kovetkezo hidegzuhany akkor ert amikor videkre lementek szuleim vele es a 80-90-s temponal 11,2l/100km-s atlagfogyasztast sikerult merni... uj megszakitoval, legszurovel es nem ferden osszeszigszalagozott legbeszivocsovel 8 liter lett ami azota sem nagyon valtozott.
(oraszerinti 120-nal palyan hosszutavon 7,5)

Menettulajdonsagok:
sik uton oraszerint 165km/h (4 szemely)
kis lejtovel oraszerint 170-172
erd utani lejton M7-n 180
atlagfogyi 12ekm-n 8,22
varos viszont 11-12liter, miota bent egy lambda szonda latni hogy kis gazon nagyon dus a keverek, ezen meg dolgozom :-) es akkor lehet hogy a varosi fogyasztas is kevesebb lesz

kapott egy Golf 2 bol egy Hall jelados gyujtast is

amiert leginkabb szeretem: nem rohad/gyari kuszobok vannak rajta es minden gyari es jo allapotu. (nem 3 ulesgarniturabol es 5 karpitgarniturabol osszeallitott sufni "United Colours of Benetton" kivitel also(feneklemez) es felso(ablakkeret) labmosofunkcioval es szelloztetett es aramvonalasitott(beszakadva) kuszobokkel)

kepek stb.: www.geocities.com/golf_1_lx

2006.07.18

hetvegen kocsicsere tortent, az utolso 1500km-t is kibirta a golf problema nelkul a vegen babolnatol kapott meg egy kis 160-t (mar faradt voltam es haza akartam erni)

amiert igazabol irok:
kiakadtam, hogy 4-5 eves kocsikra irogatjak hogy a 40-50ekm-t problemametesen teljesitette es csak olajat, olaj- es legszurot kellett benne cserelni... mi ebben a nagy szam??? no mindegy. Lehet, az uj kocsival en is szivni fogok. majd ha tobb mint 1100km lesz benne itelkezem a pandarol.

2007.10.24:
a nyaron a kovetkezo törtent:

- kapott egy 195/50 R15-s ATS alufelnigarniturat es
- beleraktam egy 4+E(FF) valtot egy 1,8 8V golf 2 motorral(RP) es karbival (2b2). igy mar jobban megy
- also trapezmerevitot is kapott

2009.01.22

jan.5-n osszetortem :-( bar egy uj motorhaztetovel es lokharitoval orvosolhato, nem orulok neki. (igazabol hutomaszkot is kene cserelni

2010.06.01:

- roviditett gatlo es ultetorugo elöl + hatul
- GTI stabilizator elöl + hatul
- GTI kipuffogo rendszer
- gyari Golf 1 185/60 R14 AVUS alufelnik

- vetelnel rogton: - - tankstucnin oriasi lyuk-> uj tankstucni: 9eFt - - uj termosztat 2eFt - - hatso ajto gazrugo 2700Ft - - megszakito 500Ft - - legbeszivo cso 400Ft - - ablakmoso kar erintkezoi eloxidalodva-> ingyen (ill a 2x2cm-s polirpapir ara) - - azota: - amikor kell: olaj(Castrol GTX3), olajszuro(7-800Ft) legszuro(650-750Ft), benzinszuro(130-380Ft) - - benzincsovek(repedezettek voltak) 1eFt - - felutkozesgatlok: 2x800Ft - - tornycsapagyak 2x4eFt - - vezermuszij + gorgo: 2+3,5eFt - - kiegylitotartaly dragan vettem... - - olajnyomaszummogo(en hibambol romlott el) uj IC 40Ft uj tranyo 30Ft - - kene most hatsodobot+vmit a kormanyban mert kopog, meg midig talal vmit az ember ha tokeltesegre torekszik :-) viszont idaig leokopogom meg nem hagyott ott sehol

kertben/garazsba otthon sk. (szerelokben nem bizom) termesztesen örök hala a segitsegekert a szerelessel kapcsolatban a kovetkezo forumoknak: AUTÓSZERELŐ MŰHELY: http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9008022&la=56458131 WGolf: http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9027072&la=56452444 http://www.golf1-ig.de/board/list.php?1

utcan sk.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1983