Kékség
A meglévő 1979-es VW Passat 1,3, illetve egy 1980-as VW Golf GTI 1,6 után kellett valami amivel tudok járkálni, amíg a másik kettőt felújítom, ebből lett ő.
A kocsit 2 éve vettem 100 e Ft-ért. Az előző tulaja beszámítta valamilyen újabb típusba, ahonnan egy ismerős versenyezni járt vele, tőle került hozzám. Az műszerfal szinte teljesen halott volt, csak a km óra működött. Elektromos szaki olcsón megoldotta, azóta nincs vele gond, csak a biztosítéktáblának, ami a srác szerint megérett a kukára. 2 hét után elkezdett búgni a bal kerékagycsapágy. ( a jobb egy hónapra rá ) Közben elkezdtem vele versenyezni, ezért a kézifékkötél is új lett, mivel nem fogott semmit. A magyar utak + a versenyzés + a keményre állított futóműnek hála kikészült mindkét féltengelycsukló, és a tornyokat is megviselte egy kicsit. Most egy alsó+felső toronymerevítővel, és a gyári futóművel már nincs gond.
A fogyasztás normál tempónál még pénztárcabarát ezzel a motorral is, 70-80 -nál 8,1 - 8,5. Efölött a jobb láb diktál.
Persze adódnak olyan alkalmak, amikor megmutatja mit is tud. Sokat nem néznek ki belőle, vesztükre. A kora ellenére sok mai típusnak feladta már a leckét. 1,8-as motor 850 kg-os kasztni.
Szeretem mert nincs vele annyi gond, lassan kihaló típus, olcsó a fenntarthatósága.
Éves biztosítás: 18000 Ft
- féltengelycsuklók: 18000 Ft
- féktárcsák:18000 Ft
- generátor felújítás 15000 Ft
- kézifékkötél,
- később biztosítéktábla és tankcsere lesz ( a tank teteje valahol lyukas, nem lehet teletankolni csak úgy 25 l-t különben elfolyik a drága nedü)
apámmal otthon
az elektromos hibákat egy ismerős javította
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1983 |
Előző autója? | Golf GTI 1,6 | Következő autója? | Volvo 740 |