Kvazimodo, a barátom
Kb másfél hónapja van nálam, úgyhogy nagyon sok tapasztalatom még nincs vele. Ismerőstől vettem, törésmentesen, bár a km nem kevés benne( 182.000). Ehhez képest belül nem akar szétesni, futóműve is csendes, váltója hibátlan. Gyorsulása igen meglepő városban, főleg üresen. Nagyon rövidek rajta a sebességek, olyan mint egy motor. Nem szereti ha kihuzatom, olyan, mint egy dízel. Alacsony fordulaton nagyon nyomatékos, simán lehet vele így közlekedni: 20nál 2, 30nál 3, 40-nél 4, 50nél 5. Legdinamikusabb ha az ember kb 3500-4000 ig forgatja (nem tudom poontosan, nincs benne forszdámmérő) majd gyorsan kapcsol, akkor lehet vele legdinamikusabban autózni. Utána elvész az erő. Viszont városon kívül már nem olyan dinamikus, rövid fokozatok miatt 100 nál már eléggé forog. 130 at bírja Berlinig meg vissza.Ileynkor 8 l a fogyasztása. Városban is 8-8,5. Vége valahol 140 és 150 között lehet. Fűtése nagyon jó, nagy hidegben is hip-hopp eléri az üzemi hőfokot, utána meg sem mozdul onnan. Eddig megbízhatónak tűnik. Pont mielőtt megvettem, akkor lett kicserélve a generátor, mert beállt a csapágya. Az önindító csinál még baljós dolgokat, de csak hidegben ( néha csak úgy magában elforog, 2. 3. indításra kapja el a motort), de ezt tudtam, mielőtt megvettem. Idegesítő zörgés jön a kocsi alól alacsony fordulaton (kipufogó hővédő lemez zörög). De 180 ezer után ezek megbocsájtható hibák, én azt gondolom. Világitása tökéletes, kormánya szervós, motorja egészséges (6 e kmel ezelőtti olajcsere óta nem evett olajat, pedig volt egy Berlin-vissza autópályás táv 130 al).Összességében szerintem egy praktikus, jól kihasználható( tényleg sokminden belefér a méretéhez képest), olcsón fenntartható és 2 személynek egész kényelmes kis jószág.
- Eddig még semmi, bár az önindító néha szarakodik, és a kuplung is elég nehéz, lehet bowdenszakadás lesz belőle.
Még nem voltam vele szerelőnél
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1998 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 2000 |
Előző autója? | 316 compact (még mindíg meg van lsd. népítélet-Gömböc artúr) | Következő autója? | nem tudom, remélem ez pár évet kiszolgál még |
Verdikt | (6.9/10) |