Autók » Volkswagen » Caddy (2004)

Caddy 2.0 SDI

Hálás igás!

Az autó céges, örültem a hírnek amíg át nem vettem. Nem a Németek hibája, de nálunk fapaddal rendelték, össz-vissz egy rádió előkészítés volt benne. Ebből kifolyólag kézi ablakai vannak, de valami rettenetes helyen lévő karokkal (gondolom a tervező nem hitte volna, hogy valaki még tekerős ablakot kér!), a tükrök hatalmasak, a bal oldali holtteres (de szintén kézi áll. bár ha csak egy ember használja nem kell tekergetni), a kesztűtartón nincs fedél, állítólag extra, és 30000 ft. Viszont a raktere jó nagy, ez 750 Kg-ig rakható, és a 195/15" kerekek jól viselik a magyar utakat, (a 90000-nél garanciában kaptam két első lengőkart, mert a szilentek már nem bírták!) Az autó nagyon egyben van, én imádom, jó nagy eleje van ettől bátor vagyok :) Elsőre szokatlan a motor hangja, de azután megszerettem, egyedi hangja van messziről felismerhető az összes! Városban jól autózható, de autópályán kell a lendület (67 lóerő nem nagy ménes!) 150-nél 4500-at pörög a motor (és itt leszabályoz), én először féltem, hogy szétpörög, de nagyon bírja! Vegyes használat mellett 6,5-öt eszik átlagban, padlógáz-padlófék stílusban!
Egyszer hagyott cserben, amikor Tiszaföldvár-Martfű között 120-al megfogtam egy bombatölcsért (kb. 3 m átmérőjű, és 30 cm mély volt) amikor is leütöttem a váltó aljáról egy fedelet, és elfolyt a váltó olaj, majd később a repedt karter is elkezdte ereszteni az olajat. Valami 50000-ből megvolt az egész váltóolajjal együtt.
Ezen kívül az első H7-es halogének égnek ki kb félévente a tompítottból. Érdekes, hogy a hátsó izzók közül két év alatt egy se pusztult el! ( a kézikönyv szerint ezek cseréje amúgy is szakműhelyt igényel)
Nemrégen egy hosszabb út során kigyulladt a motorvezérlés hiba lámpa. Felhívtam az assistance-t, mi a teendő? Közölték, hogy álljak be az első szakszervízbe, mert bármikor letilthat az autó computere! Megálltam az első benzinkútnál, gyors ellenőrzés, olaj utántöltés, hiba elmúlt! Később újra előjött, akkor vettem észre, hogy állandóan világít a féklámpa, az okozta a hibát. Vettem bele Szolnokon a Juvenalnál egy új féklámpa kapcsolót, és 5 perc alatt kicseréltem. Azóta megint nincs hiba. (Azért írtam le, mert ha valaki egy kicsit se ért hozzá, és egy pénzéhesebb szerelővel találkozik lehet, hogy rásóznak egy új motorvezérlő elektronikát, gondolom nem 3500 forintért amibe a kapcsoló került!)
A másik új hiba: Havas eső esett nemrégen, és szerviz állásba tettem az ablaktörőt, (mert csak úgy lehet felhajtani, hogy az összegyűlt havat letakarítsam) azután nem volt hajlandó visszaállni, és törölni. Szétszedtük egy ismerős szerelővel, de nem találtunk semmit! Összeraktuk, azóta megint jó!
Az egyik teória szerint (kollégáim) amit komputer vezérel abba hibákat is lehet programozni! Éppen lejárt a garancia idő, és a szerelőknek is kell élni valamiből!
Na, majd folytatom, lehet, hogy megint új oldalon!

- Ablaktörlő, féklámpa kapcsoló, első izzók.

Porsche Pest, Fáy utca

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Előző autója? Inca 1,9D Következő autója? VW
Verdikt (6.5/10)

Volkswagen Caddy 2004 (2007)