A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Volkswagen » Caddy (1996-2003)

Caddy Caddy 1,9 SDI Basic 

Az ítélet értékelése
3,0(4 db)

Fürge, megbízható, takarékos málhás elfogadható hibákkal

Szöveges ítélet

Újonnan vettem a gépet, és azt hittem megbízhatóságot is vásárolok vele, de nem így lett. Alapjában véve jó kis autó, lehet vele repkedni is, úgy 130ig lendületesnek mondható, a felett kicsit hangos, végre 175öt mentem vele egyszer, legtöbbször 165 volt a vége. Olcsó volt viszonylag, de jó néhány dolgot csinálhattak volna jobb anyagból, pl. féltengely, fékszervó. Amúgy stabil autó, mindig ugyanannyit eszik 5,5-6,5 között (nyár-tél), 15 ezrenként olajcsere, 30-anként levegőszűrő. A gyári fékbetétek 75000km-t bírtak elöl, a következő garnitúra Ferrodo -racing már "csak" 45-50 ezret, utána már tárcsát is cseréltem, Brembo-racing formájában, betét 12000 ft, tárcsa 19000 ft a pár. Vez.szíjat 90-nél cseréltem, váltóolajat 60 ezrenként. A legvisszataszítóbb nem maga az autó, mivel ő maga nem tehet a VW anyagkiválasztásairól, és tömeggyártásos minőségéről, de a márkaszervíz hozzáértése az kritikán aluli. Talán sokan láttátok már "Fusi-szaki"-t VW csoportos szervízben a képen, amint retkes ruhában tart egy kipufogót, mellete meg XY szép tiszta ruhában áll egy diagnosztikai műszer mellett, és alul feltesznek egy kérdést: "Ön kire bízná autóját?" Nnna, ilyenkor az jut eszembe: "arra a jó k*rva édes szájbab*szott repedtsarkú k*rva anyátokra, akinek amig meg nem veszed az autót olyan hosszú a nyelve mint New-York Budapesttől, majd miután kifizetted le se sz*rnak. Ezzel együtt, meg olvasva a többi márkát, eddig még egészen jól vagyok vele 150.000 km-nél, töprengek, hogy mit kéne venni helyette, de talán jobb megtartani. Az SDI motor elég megbízható, és takarékos, futómű a féltengelyek kivételével strapabíró, úttartása egészen elfogadható, a fék átlagos.

Hibalista

- -1500 Km(1 hónapos, garancia):kuplungpedál iszonyú nyikorgása (Gari, "csak" a kenőanyagot kellett fizetni)
- -Belső levegőkeringetők (ahol kijön a levegő) széthullása
- -35.000km(8 hónapos, garancia, csere):fékszervó "átszakadása" egy stop táblánál, szerencsére nem jött senki
- -35.200km(garancia):elektromos hibajelző villogása, a fékszervó csere utáni rossz fékpedálkapcsoló összehangolás miatt. Ezzel a problémával 6-szor(!!!!!!!!) mentem vissza, míg végül tele lett a tököm velük és egy haverom megcsinálta 30.000km múlva, ugyanis ők ennyi ideig tököltek vele! Azóta jó.
- -2 éves korában nem nyíltak az ajtók fagyban, hiába volt fenn a gomb. Érdekes módon, ha bemelegedett, nyílt. Aztán szétszedtem, működött minden királyul. Ekkor gondoltam egy bátrat: bereteszeltem(mintha bezárnám a helyén), betettem egy zacsiba, és be a fagyasztóba (-18 fok).. Kivettem, kireteszeltem, ami a gombot felnyomja az felment, csak épp a retesz maradt ott... Ledermedt a Jürgenék gyári zsírja a zárban. Kimostam, bezsíroztam egy puhább zsírral, összeraktam, azóta volt 2 tél:tökéletes...
- -100.000km(3 éves korában):katalizátor porcelán elvált a lemeztől, zörgött mint állat, ezért kiheréltük, 75.000.Ft lett volna az új (nagykerből! az eredeti 135.000.-!!!), most meg nincs benne, és mégis tökéletesen működik a motor.
- -110.000km(3,5 évesen): jobb oldali féltengely belső csukló felújítása 10000Ft-ért.
- -140.000.km(4,5 évesen): szintén valamelyik féltengelycsukló, még nem szedtük szét, ezen felül a héten szintén meghalt a fékszervója!!
- -----------------------------------------------------------
- Update:2006.09.29.
- -10.000-el ezelőtt kicseréltem a fékszervót, (50.000.-Ft nagykerből, !PEDIG EREDETI!)(A "szalon"-ban 75.000.- +áfa...) +érdekesség, hogy a fékpedálkapcsolókat szemre állítottam be, és elsőre jó lett. Szemben a nyili-nyali vedd meg az autót aztán tünj a p*csába "márkaszervíz"-el, ahol műszerrel 6.-ra sem sikerült nekik.... Puszta kézzel kisz*patok egy amúgy jól felszerelt "márkaszervíz"-t!!!!!! Ez a nem mindegy...
- -Kicsit később szétszedtem a féltengely belsőcsuklóját, ugyanaz a baja, mint a múltkor, nem kísérleteztem, vettem két újat (jobbra, balra) 25.000.-ért a Bárdinál ("szalon"-ban 90.000.- Ft lett volna a kettő...) Összeraktam, mentem vele, mígnem egy kanyarban a baloldali kiesett!!!! Persze szakadt az eső, ahogy kell. Az ok: kitekeredett a 6 db 8-as 10.9-es csavar b*sszameg! Kézzel visszakapattam, (3 km-re voltam otthonról) 20-al hazamentem, egy csavar hazament, cseréltem, nyomatékkulccsal meghúztam, azóta hibátlanok a féltengelyek (10.000 km-t mentem azóta)
-

Ide hordtam szervizbe

Porsche M5 """"márkaszervíz""""... Kritikán aluli. Olajcserét esetleg rájuk bíznék, mert egyébként csak küzdenek az árral. Minden márkaszervíz ilyen?? Hol van már Csonka János, Jedlik Ányos és a többi arc? Vagy legalább a leszármazottaik? Valami kis szakmai hozzáértés, vagy műszaki érzék lenne bennük! Hihetetlen, hogy ha valami baj van az autókkal, nem lehet azt megoldani, hogy mondjuk az importőr egy műszaki tolmács segítségével felvegye a kapcsolatot a gyárral, ha már saját kútfőböl nem jönnek rá. Biztosan nem fér bele ezek mellett a nyomott árak mellett....

Értékelése: 1

Másik szerelő értékelése

Jézus szive Kft valahol 18. ker.ben, Ő a féltengelyes.

Értékelése: 6

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 2001
Kényelem (5) Használati időtartam 5 év
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (8) Vezetett km 150000
Szerviztapasztalat (1) Átlagfogyasztás 5 l
Előző autója? Wartburg 1,3 Következő autója? TOYOTA!!!! (csak nincs rá pénzem...)
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (6.2/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Volkswagen Caddy 1996

További ítéletek (15 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)