Autók » Volkswagen » Bora (1998-2005)

Bora 1.6 16v comfortline

Nem kéne II

Céges autó, használhatom mindenkor. Jó tulajdonsága, hogy a 205-ös gumikkal jóval stabilabb kanyarban, mint a Golf IV volt a 175-tel, valamint az, hogy nagy a csomagtartója. Ennyi.
A negatív oldala némileg több, kezdve onnan, hogy lomha és ehhez járul a 10l / 100km fogyasztás (kb. 1/3 pesti használat). Autópályán nyáron klímával 140-es tempónál tempomattal a fogyasztás 9,3-9,6!!!!!
A belső tér szűk, hátul egy gyereküléssel az első ülés használhatatlanná válik (170 cm felett).
A váltója az egyik leggyengébb konstrukció, amit valaha láttam, a céges flottában már mindenkiét javították vagy cserélték... Az enyém 75.000 km-t bírt. A kollégák között volt olyan eset is, hogy egy vidéki raktárház előtt induláskor az autó alatt szétesett a váltó, és trailer vitte el.
A megbízhatóságot tovább csökkenti a nem múló és minden előzmény nélkül előjövő "ABGAS WERKSTATT" üzenet, ami jó esetben újraindítás után elmúlik. Rossz esetben leállítja a motort (M7 belső sáv, 150 körül, köszi!).
Ezt az autót is már megróbálták ellopni, 1 hetes sem volt még, amikor egy konferencia parkolójában az autóhoz közeledve távolodó alakokat láttam, meg egy bennfelejtett csavarhúzót a zárban....
Mindehhez párosul a remek szervíz is, no meg annak a költsége. Jelenleg épp a 120.000 szervízen van az autó, ami többnapos mutatvány, és az előirányzott költség (minden extra javítás nélkül, csak az alap időszakos szervíz) 350.000 Ft. Ha a sajátom lenne (ami kizárt, sose vennék ilyet, mert ronda), utána áttolnám a Weltautoba. Normál autót 350.000 Ft-ért 5-6 évig lehet szervizeltetni.... A Casco a lopás miatt szintén nagyon srága. Mérlegeljék ezt is, mielőtt ezt a típust választják.

Múlt héten kaptam a hírt, hogy májusban lecseréljük az autókat, a terv Jetta.... -:((((

- Váltó csere
- Könyöklőrekesz fedele