Autók » Volkswagen » Bora (1998-2005)

Bora 1,6 benzin

Nem egy erőgép, de megbízható

A kocsit amikor megvettem 92.000 Km volt benne. Magyarországi forgalomba helyezésű volt, én voltam a harmadik tulajdonosa. Amikor eladtam 135.000 Km volt benne.
Amikor megvettem, akkor nem cseréltettem ki rajta a vezérlést, mivel elmondás alapján előtte egy hónappal volt kicserélve. A szíjakat megnéztük, és tényleg új volt rajta. Aztán eltelt 2 hónap, és a vízpumpa keresztbe fordult, a vezérlés átugrott. Mint utólag kiderült a vízpumpát nem cserélték ki, és az el is romlott. (Elég drága tanulópénz volt).
Az eset után mind a 16 szelepet cserélni kellett, síkoltatni a hengerfejet, új vezérlés stb stb. A javítás 120.000 Ft-ba került.
Ezt követően eljött az ősz, és az ablaktörlő motor adta meg magát, a javítás 10.000 Ft-ba került. Még azon a télen elromlott az EGR szelep, melyet cserélni kellett 28.000 Ft-ért.
Az első egy év a kocsival nem volt probléma mentes, de ezt követően még 2 évig volt meg, és a kötelező olajcserék, fékbetét cseréket leszámítva másra nem kellett költeni. Összességében véleményem szerint jó vétel volt, nem panaszkodom. Ha nem vagyok annyira trehány, akkor a legfájóbb javítást is meg lehetett volna spórolni.
Magával a kocsival elégedett voltam. Elől kényelmesen elfértem benne, és a csomagoknak is jutott hely. A feleségemmel ketten használtuk, nekünk megfelelő volt. Amikor többen utaztunk, akkor a hátul ülők a hely hiány miatt panaszkodtak, ami tényleg elég szűkös, főleg mögöttem, mivel az ülés mindig leghátulra volt tolva, így fértem elé benne.
A felszereltségével is elégedett voltam, főleg a Tempomat volt a legjobb, sok trafis csekktől mentett meg. A futómű kényelmes, az ülések komfortosak, a csomagtartó nagy, bár kicsit nehezen pakolható, mivel a nyílása szűk.
Mindent összevetve jó választás volt. Sokan kérdezték, hogy megvenném-e mégegyszer, és a válaszom igen. Igazi német autó, egyszerű, olcsó hozzá az alkatrész. Az élet úgy hozta, hogy kellett a pénz, és egy régebbi kocsira kellett cserélnem. Sajnálom is, de hát a pénz nagy úr. Nagyon szerettem.

- EGR szelep, ablaktörlő motor

helyben lakó szaki