Igazi jó autó
Először egy újabb Jettát akartam, de sehogy nem tudtam megbarátkozni a formájával, a Bora meg mindig is tetszett, utaztam is benne sokat, tehát maradt az.
A dízel meg a kis benzinesek kizárva, aztán találtam nagy nehezen egy karbantartott kétezres benzinest. Ezzel a motorral ez az autó durván jó, nagyon jól megy, országúti előzésnél nem kell visszakapcsolni, megoldom erőből... A fogyasztás is ok, országúton 6.5, városban-pályán 7.5 L körül. Azért autópályán a 6. fokozat hiányzik, ezt kár volt kispórolni, ráadásul a motor simán elbírná.
A megbízhatóságról annyit, hogy bármikor bárhová elindulnék vele, rémálmomban sem fordul elő hogy otthagy az út szélén. Az 1.6 16V motoroknál megszokott trafóhiba meg a többi szar itt ismeretlen dolgok, a váltó is könnyen, akadozás mentesen kapcsolható. Tényleg csak a kötelező szervizek vannak aztán ennyi. Azaz mégsem, 3 év alatt a kocsi egyetlen tényleges hibája az indítómotor volt, 10 ezerért felújíttattam, azóta jó.
Egyes szokásos VW hülyeségek nálam is megvannak, pl az ajtózár mikrokapcsoló cserét én sem úsztam meg. A bézs belső nagyon szép, de ha csak ránézek már koszolódik, aztán ott vannak a lemálló műanyagok persze, csomó mindent cseréltem jó drágán, mert nem bírtam elnézni, undorító. Az meg elgondolkodtató hogy a Comfortline felszereltségbe alapból nem fért bele egy távirányítós zár, digitklíma, igaz ez utóbbi sohasem hiányzott. Ja meg a 2003-as kocsiban hátul 2 pontos a biztonsági öv, vicces. Na nem minta bárki is ülne oda.
A karosszéria nagyon masszív, ha nem törik, akkor nem is rozsdásodik. A futómú kényelmes, és tempós kanyarokban is elég jól fogja az utat.
Összességében a Bora egy rendes motorral kiváló autó.
- indítómotor felújítás
Saját szerelő, jól ismeri a VW-ket
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | – | Következő autója? | megmarad ez |