Ellentétek autója
A Bora az ellentétek autója.
Bizonyos dolgokban igen jó, másokban viszont iszonyú.
pró:
kényelmes, jól tartó ülések hosszú távon is, jó futóm?, sok extra, jó min?ség? beltéri anyagok, jó értéktartás, bivalyer?s fékek, elég jól húzó 105 lovas 1.6 os, stabil úttartás, és szerinem szép is.
kontra:
borzasztóan sokat zabál (télen városban 9 fölé is merészkedik a drága, persze 98 asból, pedig nem kínozzuk), szörnyen koszolódik, kívül-belül egyaránt, egyszer?en tisztántarthatatlan, félelmetesen buta klímaautomatika (a kezel?panel lent, a váltó mögött van, minden gombos, sehol egy teker?, ráadásul egy sorban lév?, pici egyforma gombok, így vakon még a rutinosak sem tudják eltalálni a kell? gombot. Ráadásul az automatika úgy m?ködik, hogy ha pölö nyáron melegben bekapcsoljuk, hirelen orkán erejével fújja a fagyot 1-2 percig, majd visszavesz. Ez egészen veszélyes is tud lenni:
Ha automatán hagyva állítjuk le a motort, akkor megjegyzi, és a következ? indításnál bekapcsol, de csak 5-10 másodperc után. Ha mondjuk a belvárosban vagyunk ugye, sietünk is, bevágjuk magunkat az autóba, indítunk, megyünk és máris a csúcsforgalom közepén vagyunk. Ekkor hirtelen brutális er?vel ránktör a turbóklíma, mi meg reflexszer?en kapkodunk a klíma gombok után, hogy kikapcsoljuk az automatikát. De mint mondtam, vakon nem lehet, így oda kell nézni, és ez a csúcsforgalomban veszélyes lehet)
És akkor még ott vannak az egészen pici, de annál idegesít?bb apróságok:
a hátsóablak f?tését ha bekapcsolva hagyjuk, mikor leállítjuk a kocsit, a következ? indításnál úgy marad. (a régi 16 éves Vectrán ez nem volt!) És ha nem veszem észre, egész nap úgy marad.
A bels? világítást nem lehet kikapcsolni nyitott ajtónál.
A keszt?tartóban nem fér el semmi, persze ez nem is baj, hiszen ha valaki ül az anyósülésen - akármilyen pici ember is - a keszty?tartót lehetetlen kinyitni, vagy ha nem, akkor sem tudunk kivenni bel?le semmi, mert olyan mélyre nyílik, hogy a vezet?ülésb?l nem lehet elérni.
A csomagtér tartó telók igen lassan nyílnak fel, rásegíteni viszont nem lehet, mert nagyon er?sen tartanak.
Konkrétan a miénk mellet még az az érv szól, hogy igen olcsón jutottunk hozzá. Ezért is vettük meg, eredetileg Avensist, mondeót vagy újabb Vectrát akartunk.
Hát ennyi....
Szeretem is a Borát meg utálom is.
Ha kevesebbet fogyasztana, akkor korrekt kis dög lenne.
- Az elektromos ablakemel? rakoncátlankodott (persze a balels?...), elvittük szerel?höz, azt mondta nincs semmi baja, és hopp, hírtelen elt?nt a probléma, és azóta jó....
haver
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Vectra 1.6i | Következő autója? | Ha tehetném, egy új diesel Accord |
Verdikt | (5.8/10) |