Autók » Volkswagen » Bora (1998-2005)

Bora Ocean 1.6 16v (2005)

A szívemhez nőt.

Egy gyönyörű formájú autó!

Szalonból vettük 0-km, már abban a pillanatban mikor megláttuk a kis pezsgő színűt bele szeretünk!
Az autót édesapám vette nagyrészt 3évig édesanyám használta kb. 24500-km rakott bele. Onnantól én vettem át és azóta mindennap használom is!
Most 69000 környékén van.

Amit nagyon szeretek benne az a futómű, kényelmes, biztonságos.
A 15" alufelnik amin a 195/65 R15 gumik vannak még komfortosabbá teszik, minek is nagyobb alá peres gumival (az maradjon csak a tunedeknek), hiszen csak rontja a kellemes futómű állapotát.
Motorikusan olyan közepes szinten van megy is ,de lehetne komolyabb is.
Klímával kicsit lustácska.
Én szerintem előzésnél nincsenek problémák, esőben néha okoz meglepetést elindulásnál mikor lenyomom a gázpedált, úgy kitör magából!
Fogyasztása tűrhető.
Egyedül a váltója volt eleinte furcsa, de lassan össze szoktunk!
Motorikus hibája idáig egy gyújtótrafó volt!
Egy téli időben egyszer csak arra lettem figyelmes ,hogy rángat, rögtön tudtam ,hogy nem megy egy henger, mondhatom boldog ünnepek voltak.
Mikor cseréltem muszáj voltam megcsinálni az általános szervizt is ,mert az olaj is 15 helyett 25 ezret futott, hát nem mondom zsebbe nyúlós volt 69ez Ft körül jöttem ki ,de ebben benne voltak:
-gyújtótrafó
-gyújtógyertyák
-üzemanyagszűrő
-szervóolaj
-Mobile1 10w40 motorolaj
-olajszűrő
-pollenszűrő
-légszűrő
-és végül a hibatároló kitörlése.
De egyéb baja szerencsére nem volt!

Belső kidolgozása nagyon szép, jó kis hangulatot ad át, bár a hely elől is úgy mint hátul kicsi!
A vezető oldalon még annyira nem is feltűnő, inkább az anyós felől ,mert a lekerekített kesztyűtartó sok helyet vesz el. Viszont a félkagylós ülések nagyon kényelmesek! Sok helyen olvastam ,hogy mások a hátsóval nincsenek megelégedve, egyrészt ,hogy kényelmetlen más részt ,hogy a biztonsági öv középen két pontos.
Mivel nekem már 2005-s ebben három pontos, nekem csak annyi problémám van a hátsóüléssel ,hogy magasabban van!
Kényelem és biztonság terén közepesen felszerelt: 4x el.ablak, 4x légzsák, elektromos tükör, és manuális klíma. De lehetne benne digitális klíma és kipörgésgátló.
Ami megrémisztett az ,hogy ennyi pénzért kazettás magnót raktak bele és hátulról kisajnálták a hangszórókat, igaz nem megrendeltük az autó hanem már raktáron készen volt. De egy ilyen autóban már alapnak kellene lennie a CD-s magnónak.
A csomagtartó nekem megfelel, bőven elfér benne ami kell.

Ádám

- 61100km-nél 3.henger gyújtótrafó: 16.990Ft - Más hiba nem jelentkezett! - Már csak általános szerviz.

Volkswagen Márkaszerviz

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Corolla 1.8D 1985 Következő autója? Marad! Viszont mellé tervben van VW Bora 1.8i T, vagy BMW 530D
Verdikt (8.3/10)

Volkswagen Bora 1998