Autók » Volkswagen » Bogár (1949-2003)

Bogár 1300

Tante Wilma

2007 májusában vettem, szakműhelyben felújított állapotban, a felújítási költség kb. feléért. Előtte sokáig keresgéltem, volt is egy szörnyű mellényúlásom (1978-as Transporter, jól nézett ki, de romhalmaznak bizonyult), míg végül rámdumálták ezt a Benetton-zöld Bogarat. A színét meglepően hamar megszoktam, most már szinte tetszik is. Pár héttel a megvásárlása után gyorsan alávetettem egy nyúzópróbának: megjártuk vele az Olaszország - Svájc - Franciaország - Németország - Ausztria kört, amit hiba nélkül teljesített. Persze nem sportkocsi, 130 a vége, és a négy dobfék is óvatosságra int. Sokkal körültekintőbben kell vezetni, mint egy modern autót, de nem is lehet elaludni vezetés közben. A vezetése igazi gépkezelés, semmilyen feladatot vagy felelősséget nem vesz át az elektronika: kormányozni, fékezni teljesen közvetlenül, izomból kell. Mégsem fáradok el benne, élmény minden kilométer...

- Defekt.
- Egyszer elgurult a tanksapka és átment rajta egy kocsi.
- Egy kerékcsapágyat cserélni kellett (4000 HUF)

Vörös László Pécs. Ő végezte a felújítást, azóta is ő tartja karban, minden porcikáját ismeri. Drága, de Tante Wilma meghálálja a hozzáértő gondoskodást.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1971
Előző autója? Swift Következő autója? ugyanilyen, csak kabrió :)
Verdikt (7.7/10)

Volkswagen Bogár 1949