Autók » Volkswagen » Bogár (1949-2003)

Bogár 1200 Sparkäfer

Családi kiskedvenc

Valamikor 6 éves koromból vannak az els? emlékeim vele kapcsolatban, nemhiába már 10 éves kora óta a család tulajdonát képezi.
Sok nyaralással, és hosszú utazásokkal kezd?dött (nagybátyám megjárta vele Angliát...), majd eljött az az id?, amikor én ültem be a volán mögé.
Mivel 120as Skodán tanultam vezetni, nagy élmény volt az els? néhány méter. Ami el?ször felt?nt, h a kormányt milyen könny? forgatni. 155/50es virsli elöl-hátul, a farmotor és az üres csomagtartó miatt orra az égbe meredt állandóan.
A motor ketyegett, csak ha nagyon tapostam akkor volt zavaró a hangereje.
Ami nagy élmény volt, amikor átalakítottam 6V-ról (1968ban még úgy gondolták, h elég annyi...) 12Vra. Mindent kicseréltem, csak az ablaktörl? motort nem! Egy "picit" gyorsabban törölt...
Amikor a karosszéria elérte azt az állapotot, h a fehér színen túlságosan is látszott a rozsda, átfestettük matt feketére. Ez a m?velet a nyílt utcán történt, fényes nappal. Az eredményt hagyjuk, de éccaka egész t?rhet?en mutatott! :))) Arról nem beszélve, h minden mosás után el?vettem a pótspray-t és fényezhettem újra! :))))))))
Eleinte nagy élmény volt egy-egy április 1.-i "Tavaszi rajzás", majd lassan jöttek az ismeretségek, haverok, de NEM n?ttem ki!
Szerettem:
-a formáját, számomra mindíg n?iességet sugalt.
-puritán egyszer?ségét, minden mint a fagolyó! (kivéve a gyertgyacsere, ahhoz inkább motor ki!)
-kis fogyasztását az eredeti motorjával (télen is pöc-röff)
-találkozókon a bulikat! még most is elmegyek bár ? "pihen"

Utáltam:
- nincs elég pénzem, h megcsinálhassam eredeti állapotúra. Na jó... lehet, h kerülne bele egy 2.3 Typ4... :)))
- ahogy fáradt el a kasztni, egyre rosszabb lett a f?tés. Típushiba!!!

A hosszú évek folytán mindíg álmodoztam arról, h igazán rendbe teszem. Sajnos ez még egyenl?re nem történt meg, de nemsoká!
Az eredeti motorja most otthon a pincében pihen, ? maga meg vidéken "bomlik" a szabad ég alatt.

- Jujjjjj dehosszú lehetne ez a lista!
- Azt sem tudom összeszámolni, h hány motor volt benne összesen, nemhogy a hibáit! :)))
- pl.:
- kerékcsapágy 2000,- hátsó oldalüveg 3000,- sportülés 10000,- (az eredeti kiszakadt)

sok volt, de aki számomra a legmegfelel?bb:
Szabó Miklós
BP Csorbai u. 20
Árban elfogadható, a munka sebességét hagyjuk, de leginkább igényes a munkájára, igazi guru!!!

Hooligans VW Club
Soroljam? Tibi, Sanyi, Danki, Leslie, Droid, Ádám, stb... Hosszú estéket töltöttünk a garázsban vagy az utcán... :)))

Fenntartási költség (7) Évjárat 1968
Előző autója? Következő autója? Corrado VR6