Autók » Volkswagen » Bogár (1949-2003)

Bogár 1300 / 1600

A kék angyal

Amit szeretek:
Elnyühetetlen darab - napi használatban a feleségem koptatja, én csak hétvégén nyugtatom magam vele. Meglepő a 37 éves vas megbízhatósága - a legnagyobb hidegben is pöcc-röf, azonnal indul és csak megy, megy....Meglepően dinamikus, igazi aszfaltbetyár, de hamar kifogy belőle az erő magasabb sebességnél. Imádom a sok krómját, a hangját, a feelingjét.

Ami "kellemetlen":
szenvedély lesz rákölteni. Hiába jó a még az 1300 -s moci, cseréljük le 1600-ra, hogy jobban húzzon -100,000. Fakormány 15,000, bambuszpolc 20,000, könnyűfémfelni 70,000 - és soha nincs vége....

Napi használati tapasztalat, feleségem véleménye:
-igazi női autó - már a kisugárzásán érezni...
-kicsit hangos - mindenki megnéz, ha megjelenek vele :-))
-télen hideg, pedig nyúlszőr figyel a kormányán :-)
-nagyon jó vele parkolni
-párásodik rettenetesen
-soha nem hagy cserben

Fentartásban rengeteg függ attól, hogy milyen ismerőseid vannak. Tapasztalataim szerint a híres bogárguruk (=olyan szerelők, akik a bogárból élnek) nagyon elszálltak, de a bogaras közösségen keresztül ki lehet fogni nagyon jó és baráti áron dolgozó mestereket. Alkatrészben van minden - legjobb a fórumról beszerezni őket :-)).

Összességében: szeretjük - soha nem fogjuk eladni.

- Kuplungszerkezet+tárcsa: 30,000
- Kipufogó: 15,000
- Aksi: 13,000 - a tescos noname 2 év alatt beadta a kulcsot

Parajdi, Bp. III. ker
Korrekt, jó javítás de picit drága

Gyerekkori kasztnis ismerősöm - 50 ezerért csinálta meg azt tökéletes minőségben amire a budapesti bogárguruk 250,000-t adtak meg alaphangon...

Fenntartási költség (5) Évjárat 1969
Előző autója? Mondeo Következő autója? A bogár mindig marad :-) de egy állólámpás merci is jó lenne mellé
Verdikt (6.8/10)

Volkswagen Bogár 1949