Kicsi-Gyönyörű
Alapvetően az autó jó. Van összehasonlítási alapom, hisz ez után egy ugyan ilyet vettem, csak újat. Pozitívum:Elképesztően stabil, szerintem fel sem lehet borítani, bár meg sem próbáltam. A fékek kivállóak. Igazából, városi kisautó kategóriában megállja a helyét. Negatívum: Inkább erről írnék többet, mert hát ez segítség másoknak. Hátul a fejtér csekély. Tudom-tudom nem is arra tervezték, bla-bla, de hát tettek hátra ülést, akkor meg ne verje már be a fejét aki hátra ül. Ezen a autón a csomagtartó nyitása nem egyszerű dolog, mivel elektromos a nyitó és (ha nem a kulcson lévő nyitóval, hanem az ajtón elhelyezettel nyitja az ember, akkor bizony sietni kell, nehogy vissza zárjon. Nekem már megy, mutkor már Ben Jonson-t is leelőztem. Több felszólaló jelezte az izzóhibákat, szerintem cserélni egyszerű, (kb. 5 perc), bár csak egy alkalommal kellett a két év alatt. Előre xenont tettem, az még nem égett ki. További hiba, vagy hiányosság a motortér szigetelése. Szerintem hangos. Városban ugyan elmegy, de hosszabb távon jelentősen csökkenti a komfortérzetet. Az Én autóm automata, amiből hiányolom az ötödik fokozatot. Így a kocsi 120-150-es tempónál már elég magas fordulatszámon pörög, ami zajban sem elhanyagolható. Az ülések kemények, amolyan Volkswagen feeling. Szerintem aki ilyet vesz, ezzel tisztában van. Függetlenül a fentiektől lehetne benne erősebb motor, a gyorsulása nem valami fényes és most nem lámpától-lámpáig rajtra gondolok. A fogyasztás a teljesítményhez mérten magas.
Azért Én szeretem, vettem is újat. Azt is leírom a hozzá tartozó évjárat szerint, de itt jegyezném meg, hogy közel sem olyan stabil mint a régebbi kivitel. Bár az autón jelentős változtatás nem történ a menetdinamikai tulajdonságai ég és föld viszonyát tükrözik.
- Két év alatt egy hátsó izzó, az ablakemelő kapcsolója kezdett lötyögni (de azért működik), valamint az ablakmosó motorja adta meg magát.
Procar Székesfehérvár.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1999 |