Fekete golyó
Hiába fikázzák a régi bogarasok (amúgy nekem is volt tíz évig egy 64-es évjáratú veterán 1200), ez a kocsi is adja azt a hangulatot és lehet szeretni. Szépen kidolgozott, teli extrákkal alapáron (ülésf?tést?l az oldallégzsákokon át a klímáig). A csomagtartó kicsi, de nem is családi autónak készült. Három gyerek azért kényelmesen elfér hátul ülésmagasítóval.
Noha több, mint egy tonna, a 2000 cm3 és a 115 LE szépen gyorsítja, az utazósebessége úgy 140 körül van, Németországban százkilencvennél tovább már nem mertem nyomni, de még gyorsult volna. A fogyasztást inkább hagyjuk: direkt visszafogtam magam többszáz kilométeren át városban, úgy vezettem, ahogy tanácsolják, mégis 11 l lett a vége.
A futóm? kemény, a fékek kiválóak, er?sek. Sajnos alacsony, könnyen odaveri az ember a kartert. Minden fekvőrendőr izgalmas: leszakad-e a motor alja vagy nem?
Egy tolatóradar nem ártana bele, mert hosszas gyakorlás után se tudja az ember, hol az eleje-vége (rosszabb, hogy a parkolóban mások se).
Állítólag típushiba, hogy a visszajez? lámpák néha ösze-vissza, maguktól adnak mindenféle hibaüzeneteket, az izzók cseréje több napig tart, és a csomagtartó- + tankfedél hajlamos a beragadásra (a m?ködtet? bowden berohad és megszorul). Ausztriában az értékvesztése igen nagy - sajnos - egy év és tízezer kilométer az mínusz négyszázezer forint.
Kár, hogy Magyarországon rétegautó lett bel?le (plázacicák, ill. pénzes yuppik autója), többet érdemelne. Családnélkülieknek ideális kis autó.
- A csomagtartózár nem nyílik els?re. Ablakemelő, hátsó biztonsági öv, lambdaszonda
Porsche Smoliner, Bécs - egy másik világban érzed magad. Tudják, hogy ?k élnek a te pénzedb?l és nem fordítva. Viszont bűnösen drága. Egy ablakemelő javítás kétszáz euró, amiből az alkatrész húsz, a többi a munkadíj...
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | VW1200 | Következő autója? | Land Rover Discovery |