Autók » Volga » Gaz-24 (1970-1985)

Gaz-24 M-24 02

A VILÁG LEGJOBB AUTÓJA!

A Volga egy nagyon jó,és kényelmes nagy autó!Hatalmas a csomagtartó mérete,nagy a teherbírása!
A futóműve robosztus,erős, minden útviszonyok között használható!A legrosszabb földutakon is elmegy,és még az autó hasmagassága is ehhez van igazítva a Kelet-Európai utakhoz!
De a rugózása lágy,ringatózó nagyon kényelmes,és az úthibákat kiválóan ,,vasalja simára"!Ennek ellenére sem billeg a kanyarokban!
A motor hangja csodálatos,erőt, nyomatékot sugárzó,olyan mint egy harckocsi,érezni,hogy mindent kibír,mindent eltudna vontatni!A 2445 ccm 4 hengeres motor nagyon nyomatékos,nem véletlen hogy több Orosz gyártmányú kisteherautóban is alkalmazták!Így a Latvia kisbuszban,és a GAZ-Ella kisteherautóban is remek szolgálatot tett!
Az autó utazó sebessége 120.....130Km/h,ekkor csendben ,,zúg a Volga".De tartósan képes haladni 140.....150Km/h sebességgel,ekkor még nem károsodik a motor,de itt már jelentősen hangosabb a motor,és nagy a szélzaj!
Az autó végsebessége 180.......185Km/h,ami szerintem nem is rossz,és nem is kell ennél több!
A 100 lóerős motor az 1500Kg-os gépkocsit ennyivel képes röpíteni!A gyorsulása 100Km/h sebességig 15...16 másodperc,ez mért adat,többször meglett mérve!Szerintem nem is rossz!
De 120-ig nagyon dinamikusan gyorsul,utánna már enyhébb a dinamika!
A fogyasztása nem olyan magas,mint ahogy sokan gondolják,a rémhírekkel ellentétben ha jó a kocsi műszaki állapota,és tökéletesen be van állítva,akkor vegyes használat mellett elég az autónak 10....11L/100Km üzemanyag is!
De sikerült vele országúti fogyasztásban 8L/100Km is produkálni!
Városban télen több üzemanyag kell neki,de akkor sem kell 12L/100Km üzemanyagnál többel számolni!
A sebesség váltója nagyon jó,hasonló mint a hátsókerék meghajtású Lada gépkocsiké!A fűtése nagyon jó,bármilyen hideg van odakint,az autó utasterében hamar olyan meleg lesz,hogy akár egy vékony pulóverre is le lehet vetkőzni,mert akkor sem fázik az ember!A kormányzás is nagyon jó,bár egy kicsit nagyobb erőt igényel,mint egy mostani új autóban,de ezzel legalább sokkal közvetlenebb az út,és vezető viszonya!
Én tudom ajánlani veteránozóknak,mert nagyon megbízható,és jó autó,a fenntartási költségei sem olyan magasak,és nagyon jól használható autó,nem csak hobbyeszköznek való!
Szerintem manapság ilyen jó minőségű tartós gépkocsikat nem gyártanak már!A mai világban a ,,fogyasztói társadalom",globális gazdaság miatt,sokkal rosszabb,és rövidebb élettartalmú gépkocsikat készítenek!
Ennek az autónak az egyetlen nagy ellensége a korrózió!
Erre kell leginkább odafigyelni,mert szerkezetileg-mechanikailag nagyon egyszerű,éppen ezért kiváló konstrukció!
Én nagyon szerettem!!!!
Éljen a szovjet autó gyártás!

- Nem volt sok hibája, ami volt könnyen olcsón javítható volt,és SOHA NEM HAGYOTT ÚTON!

Fenntartási költség (6) Évjárat 1980
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.4/10)

Volga Gaz-24 1970