Trabant? Mi van???
Szóval autó kellett. Pénz nem volt, tahát maratd a Trabant. 100eft ért vettem egy autószerel?tól, egészen szépen rendbetartotta kis jószágot. Vigyázz rá és ? is vigyáz rád- mondta amikor elvittem. Bemutattam a haveroknak is, ?k rögtön megkapták az oldalánál fogva és majdnem felborították.
Kezd?dhetett az extrásítás. El?ször is túl magas volt, nomeg keskeny, kényelmetlen, hideg, gyenge és még sorolhatnám. Ezeket a prorlémákat az egyengetett laprugók, a kell? mennyiség? nyomtávszélesít?, az alufelni, a gsi ülés és a teljesen leszigetelt f?tésrendszer megoldotta. A "f?tés" olyan jól sikerült hogy a 2-es golf befúvó motor ventilátorja nem is bírta sokáig a kiképzést és szanaszét olvadt.
Azóta már táviránytó nyitja a központi zárat, klíma ugyan nincs benne,de polírozott alu ablakteker? kilincsekkel lehet állítani az id?járást. Van neki szárnya is meg üvegszálas els? lökös, villogó karácsonyfa az 1976-os m?szerfalon.
Ennél büntethetetlenebbül tuningolható alakítható faragható autót szerintem még nem gyártottak. Olyan mint a LEGO, szinte minden beleinstallálható amit autókhoz gyártottak, s?t néha még az is amit nem.
Kétszer ugyan visszavittem a gyárba, nem volt semmi baja csak éppen milyen Trabantos az aki nem volt még Zwickauba a Trabis találkozón? Én mondom tapasztalatlan. Soxor voltam vele magyar találkozókon, a balatonnál, egyszóval minden hová elvitt a maga rászkódós döcög?s trabantos módján.
Lehet s?t biztos, hogy egy budi az egész de jobb autó nincs csak drágább.
- Lényegében amit ki lehetett cserélni azt kicseréltem, no nem azért mert elromlott, hanem mert volt, lett minden helyett egy jobb szebb alkatrész, gyakran más járm?vekb?l.
Én szerelgettem,
meg a haverok.