Rege a csodaszarvasról...
Második autónak mindig tartottunk (vagy nem midnig de általában) egy Trabantot. A szóbanforgó gépjárművet tavaly vettem ismerőstől 15 ezerért. A régebbi gépcsodákon igencsak megedzőttem, de ehhez az autóhoz szinte alig kellett nyúlnom. Elég jól fogyasztott télen is, ja és mivel új fűtődob volt rajta egy -egy kényszerűbb hajtásnál meleg is lett benne. Mivel Trabanttal versenyzem ezért tréning és szervízautónak használtuk, és néhány bokorugratót megjárt. Enek ellenére szinte alig volt vele problémám. 4000-erenként kicseréltem a gyertyát meg tankoltam (na jó néha azért lemostuk). Műszakira megcsináltattam a féket, + 2 hátsó pár lámpabúra a fakó helyett és ennyi. 4 személlyel elég lomha, meg kényelmetlen, de volt hogy úgy megpakoltam Trabi alkatrésszel hogy a földtől 3 centire volt a fara. Az alkatrészek beszerzése is még mndig könnyű, de aki eredetit szeretne az vegyen egy jó állapotú autót bontásra, vagy kutassa fel a falusi garázsok mélyét. Higgyétek el nagy kincsekre tehettek szert, szinte ingyen. Sikerült bespájzolnom 10 évre való Trabi alkatrészt és remélem jópár évig autózhatok(unk) még ezzek a kétütemű csodaszarvassal.
- 18 ezer km alatt, fogaskoszorú csere, meg önindító ház,ami a rossz fogaskoszorú miatt eltört. Gyertyacsere 4000-enként+ egy hátsó lengéscsillapító csere.
Magam szereletem
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1985 |