Autók » Trabant » 601 (1966-1990)

601 S

Négy Trabant - négy élmény

1972-ben, 20 évesen vettem át els? Trabantomat, de apám már évekkel el?tte megrendelte a 48.000 forintos autót. A családból rajtam kívül senk sem vezet. Eleinte még negy szó volt, ha valakinek kocsija lehetett, így én is büszke voltam a Trabantra. Hamar megtanultam, mi hogy m?ködik, nem valami bonyolult szerkezet, de hamar megkedveltem. Az átvétel után két évvel rendeltem meg a másodikat. Az els?t 45.000 ért adtam el, így nagyon jól jártam. Összesen négy 601-es Trabantom volt. Imádtam ?ket, mert a csomagtér bámulatosan nagy volt, így belefért az egész család. A harmadik kocsimmal (1982-es) nekimentem egy (kb. 60 km/h-val) Volánbusznak, de a legnagyobb csoda, semmi bajom nem történ, az autó ellenben ripityára tört. Csak "bossszantó", apró hibái voltak, a gyujtógyertyákkal és az ékszíjjal, de amúgy nem igen kellett bántani. A váltóval semmi bajom nem volt. Volt egy komolyabb eseményem, mikor a tartalék 4 liter vezetéke elszakadt és a benzin a motorra ömlött, majd meggyulladt. Egyébként imádtam és szívesen visszaülnék bele...

- Gyertyák

Garázs

Fenntartási költség (10) Évjárat 1971
Előző autója? Következő autója? Trabant 1100, Skoda Favorit, Skoda Fabia Sedan
Verdikt (7.4/10)

Trabant 601 1966 (1967 - 1990)