Misi
Meg volt hirdetve.
Érdeklődni: szombaton.
Megérdeklődtök péntek este. Tudni kell hozzá, hogy akkoriban ezek a Trabik 100 ezer körül mentek (és elkapkodták őket!). Kérdeztük az eladót, mennyi? 90 ezerre tartotta, 85 ezerért gyorsan megvettük. . Motor patent (44Ekm) kaszni kifogástalan (5 éves volt), szőnyeg alatt ugyanúgy néz ki, mint a teteje. Egyenletes gyári szín….
Minden ismerősnek felemeltem a szőnyeget, mintha új autóm lenne..
Még neve is volt, ha olvassa a volt tulaj: ő „Misi”-nek hívta – mi nem nagyon adtunk neki nevet, maradt egy darabig „Misi” – utána meg semmi.
Néhány apró, de bosszantó hibája volt: valamiért hidegindításkor beköpte a váltó felőli gyertyát és ezen sehogy sem sikerült javítani – ismerősnek 3 hónappal fiatalabb Trabija ugyanezt csinálta egy időben, úgy látszik típushiba (korábbi évjáratoknál teljesen ismeretlen).
A másik a ciripelés. Átszereltük megszakítósra egy ideig jó volt, majd megint csörgött-ciripelt. Ha nem vettem el a gázt még vissza is lőtt-fulladt, gyújtássállítás hiába.
Dupla hengerfej tömítés, megint: egy darabig jó, aztán megint nem.
Az egyetlen autó amivel hegymenetben el kellett venni a gázt – hogy ne csörögjön fulladjon- nem rá kellett lépni a gázra.
Viszont akár hihető, akár nem Salgótarján-Budapest utat oda - vissza hozta 13L benzinből! Országúti fogyasztás így 5.5L/100km.
Sajnos 77 ezernél a főtengely elkezdett csörögni,s mivel gyári alkatrész nem volt már hozzá (1999-ben), ezért mennie kellett. Viszont ennek a hibának az ismeretében is azonnal, hirdetés nélkül elvitték 130 ezerért.
Tehát 50%-al drágábban mint amennyiért én vettem.
Miközben majdnem dupla korú – futású volt!
Na, ezt csinálja utána bármelyik mai autó!!
- Szenvedés a ciripeléssel
- Gyertyabeköpés hidegen