Fiatalság kénes madara
Nos ez egy családi történet. 1987-ben 120. 000 jó Magyar forintért megvásárolta a család a mi kis dömnket, már leírhatom DM-31-18. Persze az OTP elidegenítési tilalma rajta volt, met hogy mint akkoriban mindent a család ?t is hitelre vette.
Merkur Csepel. A fényes reggelen apám és szerel? ismer?sünk kelt útnak a telepen, míg meg nem látták, az autómata kuplungal felszerelt családi málhást. Hopp, folt a csomagtartó kárpitján -650 forint, átadó széles mozdulattal bokorba dobja akulcsot, -500 forint (250 az átadóé), szálhibás gumi( 1500) MAnapság ingyne sz?nyeget meg csomagtartót lehet kisírni
:-)))
Hosszú boldog évek következtek. A Hycomat hihetetlen szerkezet. Én a vásárláskor 9 éves voltam, de 15-16 évesen már els? sztárnypróbálhgatásaim ezen a járgányon voltak és még akkor is lehelet finoman m?ködött. AKi nem vezetett ilyet annak leírás. A motortér jobb oldalán kicsit tartáj, mint egy elszabott méret? lapodüveg. Ebbe kella speciális hidraulika olajat, trabi körbne cs Hycomat olajat töltetni. A váltó karja kicsit hosszabb volt, a végében érintkez?, melynek megnyomásával oldott a kuplung, tehát gázelvétel, váltó marokra kuplung old, sebességet kapcsol, váltót elenged, kuplung összezár. évegik m?ködött problémamentesen, aztán is csak a a nagynyomású csövek el?regedése miatt kellett a csonk szer? kupluingpedált kiakasztani (mert hogy olyan is volt a rendes helyén. Alap esetben egy pöcök rögzítette a t?zfalhoz, oldva rendesen lehetett kulungolni, ergo kuplung hiba miatt nem hagyott cserben ( NA ezt csináld meg egy Renault Twingo Kinetic-kel ).
Szegény megboldogul kutyám imádott hátul utazni. Új korától gond volt, hogy a jobb els? fék beállt, elégette a betétet 1500-2000 km-nél csere volt mindíg. Csapágyak és tömítések mentek benne szét de:
85 ezer kilóméternél volt kuplung tárcsa csere, 122 ezer kilóméterrel tökéletes motorral ment a bontóba. A ksznián minden fémalkatrász rohadt, teljes felújítás 1x, fényezéssel.
- m
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1987 |