Der neue Trabant 601:)
A Trabit nagypapámtól vettem 50000 Ft-ért.Kapásból cserélni kellett rajta a fékbetéteket a főfékhengert és felújítottuk a fékmunka hengereket is.Teljesítménye a 600 kg-hoz is kevés, fogyasztása átlag 7 liter körül van.Csakis félszintetikus olajat használok (stihl, Agip) 1:50 es arányban a 95-ös benzin mellé.Ettől kevésbé kokszolódik a kipufogó.Az autó legnagyobb gondja a rohadás.Tipikus helyeken az enyém is rohad sajnos (küszöbök, lökhárító felfogatás, toronylemez), de a nyáron kap egy teljes kilakatolást a Trabi:) A 4.-ik sebességet néha kidobálja biztos a szabadonfutó rosszalkodik.Az utángyártott alkatrészek olcsók és a lámpabúrákon kívül eddig csak pozitív tapasztalataim vannak velük.Extraként vettem bele cd-s rádiót (a kapaszkodó helyére vágtam be) és két ovál hangszórót a kalaptartóba és egy teljes kárpit garnitúrát, 2 db autómata biztonsági övet, de még tervben van két fejtámlás ülés beszerzése is. A fűtésdob lukas volt, meglett hegesztve, de még a hátsó dobra ráférne egy alapos kiégetés, mert a 10 évnyi Arol2t (Molos keverék ugye...) rendesen elkokszolta, mivel nagypapám csak azt rakott bele.A negyedéves biztosítás röhejes 2590 Ft és a súlyadó is minimális, az autó viszonylag egyszerű és megbizható, ezért tanulóautónak kitűnő választás lehet.A motor rövid élettartamú a főtengely kb 80000 km-t bír ki, viszont a motort 50000 kilóméterenként érdemes meggyűrüzni a kopás miatt.Már több mint 5500 kilómétert tettem az autóba és eddig még nem bántam meg, hogy megvettem;)
- Főfékhenger - 11000 Ft
- Fékcső elrepedt - 0 Ft
- Fékmunkahengerek felújítása - 500 Ft
- Kuplungszerkezet (használt) - 2000 Ft
- Kopó alkatrészek
Dénes haverom a Trabantok mestere
Jómagam, lassú vagyok, de amit csinálok azt szívvel csinálom:)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1987 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |