Autók » Trabant » 601 (1966-1990)

601 601S

Büdös és szakadt-DE AZ ENYÉM

Az els? autóm. Kell ennél több? Lehet hogy büdös, lomhának viszont semmiképp nem nevezném, igaz Ninausz-kipufogó van rajta, ez sokkal nyomatékosabbá teszi. Amikor megvettem ronggyá volt szakadva a belseje, féltenyérnyi darabokban hullott a minösithetetlen NDK-kárpit. Ezt megoldotta egy t. gazdaságos üléshuzatgarnitúra. A fogyasztása (9,5 liter városban) egy kissé meglepett, bár eléggé talpalni szoktam a gázon:-) Viszont az ergonómia tökéletes, elöl túlzás nélkül állitom hogy középkategóriás helykinálatot nyújt, a váltója pedig szerintem a legjobb az összes autóé közül! A hátsó sor helykinálatát hagyjuk, de nekem ez nem is lényeges szempont. Viszont a csomagtartó hatalmas, 415 literes, viszont a nyílása akkora mint egy szuzlány p..cija, igy nagyobb dolgok behelyezésével érdemes inkább az utasoldali ajtón próbálkozni, a hátsó ülést kiszedve. Akit ez zavar vegyen kombit, ott nincsenek gondok. A pótkereket is érdemes a padlólemez alá szám?zni egy megfelel? tartó felszerelésével ugyanis rengeteg helyet elvesz. A megbizhatóság fenomenális, az els? mindenre kiterjed? rendberakástól kezdve csak egyszer robbant le a motor beállásakor, de utolsó útján még hazavitt és a ház el?tt halt meg!!! Ennyire h?séges jószág!!! Azóta a cserélt f?tengellyel ismét problémamentes. Fillérekb?l lehet vele járni és ezt most szó szerint kell érteni!!!

- Amikor vettem nem ment a kilométeróra, mint aztán kiderült a spirál volt elszakadva. Emiatt fogalmam nincs mennyi km volt benne az el?z? tulaj (ismer?s) azzal intézte el hogy "már vagy egy éve nem mér, franc se tudja" Nem müködött a vészvillogó,a rádió és a hátsó ablakf?tés, az aksi halott volt emiatt nehezen indult. Ezeket az apróságokat rendberakva viszont egy végtelenül megbízható jószág lett!!!! Aztán egy év után beállt a f?tengely ami még a gyári volt, és ismerve az el?z? tulajt nem sok kiméletben lehetett része..... Most egy kisiparilag felujitott van benne, amint tudok beszerzek egy gyári ujat, ami nem könnyü feladat....

Mindig magam javitottam, adhatnék más osztályzatot?:-)

Fenntartási költség (10) Évjárat 1988
Megbízhatóság (10) Vezetett km 22000
Előző autója? Következő autója? Trabant 1.1-majd ha leáldozik a kétütemnek
Verdikt (7.3/10)

Trabant 601 1966 (1967 - 1990)