Bimbirimbi - a halovány kékvillám
A megvétel egy hirtelen ötlet volt, mert a hugomnak szüksége volta a Polo-ra amit közösen vásároltunk, így nekem hirtelen kellett egy autó, amivel helyben munkába tudok járni és max. 20-25 km-re el tudok menni néha!
Akkori kollégám épp´ meg akart szabadulni a folyton rakoncátlankodó, nagy (12,5l) fogyasztású szörnyetegétől, így elég olcsón hozzájutottam ráadásként teletankolva és új aksival kaptam meg!
Az első lépés a fogyasztás, gyújtás, trafók, gyertyák cserélye volt, illetve egy nagytakarítás hegesztés, fényezés, műszaki!
A fent említett hibák kijavítása után üzemképes,használható, de cseppet sem kényelmes autóvá vált a trabi!
Beszereztem hozzá egy Citroen ülést, ami kicsit tompította a nem létező rugózásból adódó úthibák ütéseit!
A együtt töltött 4 év alatt szinte minden elkopott rajt, ami csak tudott a végén már maga az autó is haverom segítségével egy fémkereskedőnél végezte!
Minden negatívuma és bosszantó hibája ellenére talán a megtörtént sztoriknak köszönhetően mégis szerethető kisautó volt!
- generátor 3X
- önindító 2X
- főtengely 2 csere egy az előző tulajnál, egy nálam
- trafók 2x
- gyertyák
- karburátor
- gyújtás fordítva volt dekötve az előző főtengely csere alkalmával
édesapám és jómagam!
Ati a villamossági szerelő haverom!(generátor, önindító)
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1986 |
Megbízhatóság | (6) | Vezetett km | 32000 |
Előző autója? | 120L | Következő autója? | Hétköznapokra: talán 1.4 HDi vagy PdTdi esetleg D4D |
Verdikt | (4.9/10) |