Autók » Trabant » 601 (1966-1990)

601 limousine

A világ nyolcadik csodája

A DUROPLAST BOMBÁZÓ
Hát igen , a papírjaguár... Még nagyfater vette az els?t 72-ben , azóta faternak is volt pár példány , és amit én most hajtok , az is valójában apámé . ?szintén szólva imádom , mert olyan egyszer? , hogy az szinte hihetetlen , az alkatrészárak a bányászbéka segge alatt ( pl. bontott hengerfej 700,- ) és még soha nem hagyott cserben . Megjártuk vele a Zwickaui talit kétszer , családostul az olasz és a horvát tengerpartot ( tökig rakva! ) , Ferihegyet , Balatont számtalanszor , Pestet a sztrádán vagy 100-szor , illetve szinte az egész Dunántúlt . Karbantartási igénye minimális , de azért a függ?csapszegeket nem szabad elhanyagolni ! Már jó ideje szintetikus olajjal hajtom , és most már bátran ki merem jelenteni , hogy be kéne tiltani az ásványolajat ! Az egy szemét ! Rossz a kocsinak , környezetnek , embernek egyaránt ! A gyári motor 187200-ig bírta , akkor adta meg magát a f?tengelycsapágy . Egy gyors motorjavítás és minden megy tovább . Egy óriási gond van vele , ami bár nem a járm? hibája , de sajnos ez fogja halálra ítélni ezeket a régi frankó verdákat , ez pedig az eredeti alkatrészek hiánya . Én is sokszor megszívtam utángyártott cuccokkal , ha valaki jót akar , ezeket felejtse el . És ez minden kocsira igaz ! Sok mindent tudnék még írni , de szerintem ennyib?l is látszik , hogy szeretem ezt a verdát és nem adnám el semmi pénzért ! Ja és még valami : Fater 1 hónapja vett egy zsírúj Ignist . Az csillaggarázsban áll , míg Honecker bosszúját a garázsban tartjuk...

- - 2 db els? lengéscsillapító csere , hátsók felújítva
- - kerékcsapágyak
- - fékbetétek
- - generátor hajtásoldali csapágy
- - kuplunggarnitúra
- - els? laprugó
- nagyjából ennyi :-)
- -

általában magam javítom , szerel?höz csak akkor megyek , ha emel? vagy akna kell :-) Egyébként inkább kerülöm ?ket , mert sok rossz tapasztalatom volt velük kapcsolatban . Épp ezért most a nevek felsorolásától eltekintenék .

Fenntartási költség (10) Évjárat 1989
Megbízhatóság (10) Vezetett km 202200
Előző autója? Következő autója? VW Golf II GTI
Verdikt (7.5/10)

Trabant 601 1966 (1967 - 1990)