Bálnaseggű szerelmem :-)
Bálnaseggű szerelmem Németországból érkezett hazánkba. Először idegenkedve tekintettem rá: "ronda nagy popsid van..."- gondoltam. Ám rögtön megváltozott a véleményem, amint beleültem. A bálna popsi látványát feledtette a hatalmas tér, a sok rekesz, a kényelmes ülések (hátul is) és a műszerfal, ami nincs. A középen elhelyezett "információs pult" csak a vezetőt tájékoztatja a pillanatnyi sebességről és fordulatszámról, így utasaim nem kaptak sikítófrászt a KRESZ előírásait (esetenként) jócskán meghaladó sebességtől. Mert egyébként - magassága ellenére - nem érződik benne a sebesség, igaz 150-160 felett már nagyon erős a menetszél. Én 173 km/h maximumot hoztam ki belőle, de 130-150 km/h körül érezte jól magát. Tudomásul kell venni: nem egy sportautó, nehezen gyorsul fel, ám amikor ezt megteszi, utána száguld, mint a villám. Na jó, mint egy bálnaseggű villám :-D
Előzésnél hasznos az overdrive funkció.
Az első nagybevásárláskor kiderült: csomagtartója nagyon tágas, lazán elfért benne egy 55 cm TV dobozostól és simán elnyelte a havi nagybevásárlás összes motyóját. Pakolásnál nem kell mélyet hajolni, a csomagtartó ajtaja teljes szélességében nyitható, így könnyű a be- és kirakodás.
Ami nekem nagyon hiányzik, az a középső könyöklő. Nagyon sokat javítana a komfortérzetemen, ha nem az ajtókönyöklőn pihentethetném a karomat. Automata váltója miatt ez az autó tipikus egykezes, a szervo könnyen engedelmeskedik, kisujjal elvezethető a gép. :-) Az első út után elneveztem... imádom! :-) Imádom a sok rekeszt, jut hely a napszemüvegnek, túlélő csokiknak, CDknek, 5 félliteres üdítőitalnak, sőt a laptopot és egyéb iratokat vásárláskor elrejthetem a hátsó ülések előtt található, padlóba süllyesztett rekeszekbe. A középső ülés hátul lehajtható, hátlapja - 2 pohártartós rekesszel tunningolva - tálcát formáz (gyermekeseknek ideális). Hátul is rengeteg hely van, hosszú úton is kényelmes, 2 méteres unokatesómnak sem kellett vészhelyzetben lévő tatu pozíciót felvennie a hátsó ülésen ülve.
Miután nem szervizigényes és a fogyasztása is elfogadható, egyedülállóként is fent tudom tartani. Kényelmes családi autó. Könnyű vele parkolni, kevés a holt tér, sávváltásnál elég csak kirakni az indexet, egy bájos mosolyt megereszteni az előzékeny autóstársak felé és szabad a pálya. :-)
Bár alapvetően „sportautós” típus vagyok, nem változtatnék. Szervizigényét, fogyasztását, praktikumát és kényelmét tekintve tökéletes választásnak bizonyult.
- Motorhibát jelzett - "megmondta" mi baja: benzinszűrő csere.
Huszai Ferenc - Veresegyház
Kötelező 15ezres szervízek
Csak ajánlani tudom mindenkinek. Gyors, korrekt, megbízható.
Toyota Újpest
Benzínszűrő csere
Időpontra vittem, egy óra alatt végeztek.
Korrektek, költségeket előre jelezték.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Golf I. | Következő autója? | Toyota |