Autók » Toyota » Yaris Verso (1999)

Yaris Verso 1,3 Linea Luna

A kivétel

Hát a sok pozitív ítélet után sajnos én kénytelen vagyok rosszat is írni. A kocsi a keresztapámé volt, akinek 1991-óta csak japán autói vannak. Most is. A Yarist újonnan vette, mert a speciális adottságai révén jónak tűnt a vállalkozása és a család számára is. Arra nemigen számított, hogy japán autóval mellényúlhat. Pedig sajnos ez történt. A kocsi praktikus tulajdonságai mind rendben vannak, tényleg jól variálható és pakolható, villámgyorsan szétszedhető. A gondok a műszaki tartalommal vannak. Sajnos csak jó időben használható rendesen, mert szélben, pláne viharban iszonyatosan imbolyog. 110 felett mindig. Ő sokat jár vidéken, rossz úton és ahol az elődök simán boldogultak, ott a Yaris nem. A kocsi japán autókra nem igazán jellemző módon háromszor hagyta az út mellett,mindig elektronikai hiba miatt. A belső kialakítása sem túl magas színvonalú, ugyanazon tartórész törése miatt, mindkét belső ajtókárpit leesett. Az 1,3-as motortól nem várt csodát, de alacsony fogyasztást igen. Nos, ez sem jött be, pedig a keresztapám távolról sem autóversenyző. Egyszer ment vele 160-al amikor megvette, hogy lássa mit tud. Országúton még el is ment 5,5 literrel nyáron, de városban úgy bekapta a 8,5-öt, mint a szél. Télen, síelni mentek vele Zakopaneba az átlagfogyasztás 7,5l volt! A kocsira folyamatosan költeni kellett, sokat volt szervizben és sokba is került. A kegyelemdöfést az adta meg amikor 45000km-nél egy vidéki úton elütött egy őzet. Fékezett, de megállni már nem tudott, csak az volt a furcsa, hogy ő úgy érezte, meg tudott volna állni. A kocsi összetört, ami nem gond, mert erre van a casco, de az gond, hogy a szervizben a szeme előtt szedték ki az első fékeket és mind a négy betét majdnem vasig volt kopva, a tárcsák meg már a minimum alatt voltak 45000km után. Ekkor mondta azt, hogy elég és meghirdette a kocsit másfél évesen.

- Légtömegmérő, Lambda szonda mind a kettő, katalizátor, hűtő ventilátor motorostól, gyári riasztó, első féktárcsák+betétek

Mivel új volt, pedánsan hordta Debrecenbe az Újhelyi Autóhoz. Rendesek voltak és korrektek.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2001
Előző autója? Space Star Következő autója? Honda Jazz