Autók » Toyota » Yaris (2005-2011)

Yaris 1.3 Sol

Világjáró nyugdíjasok hűséges társa

Épp 36 éves a jogosítványom és elmondhatom, hogy ezalatt az idő alatt szinte naponta vezettem. Kezdődött a hőskorszaki Wartburggal, majd Skoda 120, utána Samara, aztán egy használt Ford, Renault5( ami a kedvencem volt), majd céges Renault megane,céges Astra, ami 16 szelepes és 1,4-es volt, öreg létére nagyon jól ment. 7 éves astrázás után, nyugdijbamenetelemkor kaptam a férjemtől.( ő nem vezet). Nehezen választottuk ki a tipust, de hát rendelkezünk 2 db felnőttkorú gyerekkel, úgyhogy nem maradtunk tanács nélkül. Januárban vettem át, mert vártam rá a szine miatt( ha már új, akkor legyen a kedvencem: sötétkék metál) Némi kétségem azért volt, hogy talán egy Honda Jazz-t kellett volna venni, mert azt, az ismerősök nagyon dicsérték, de aztán hallgattam fiam Toyotát dicsőítő szövegére. Egy pillanat alatt beleszerettem, amikor megláttam a Reálszisztémánál a platón kikészítve, olyan helyes kis duci, pufi volt a külseje, mint egy dagadt béka. A sebességváltója úgy megy, mint kés a vajban,kivéve a hátramenetet, mert akkor néha félreugrik. Ami a sebességet illeti, csak picit kell neki odalépni és tényleg nem veszi észre az ember. Először a fék keménynek tűnt, de aztán megszoktam. A bőrkormány nagyon kellemes, a 8 hangszórót meg talán kicsit túlzásnak is tartom, de a rádiónak tényleg szép a hangja. Leginkább ami megfogott, hogy szinte helyben meg tudok fordulni vele. Ez valami isteni! Nem zörög, nem csörög semmije se.
Amióta megvan, a következő nagyobb utakat tettük meg vele:
1./ Prága oda-vissza
2./ Toszkána( összesen 4500 km)
3./ Bécs 4x oda-vissza
4./ Szardinia (5700 km)
5./ Umbria+Toszkána (3500 km)
Jelenleg 27500 km van benne és azon kívül, hogy 1x letörték a tükrömet és Umbriában a bal első gumimba belefúródott egy szög, hál Isten semmi baja nem volt. Mondjuk ez utóbbi kettő sem róható a Toyota számlájára.
Kedvelem, megszoktam.
A kis csomagtartó már nem akadály. Utazáskor a hátsó két ülés lehajtásával belefér minden cucc. Nagyon jó utazóautó. Megy, mint a golyó, hiszen általában ketten ülünk benne, de a fogyasztásával még mindíg nem vagyok kibékülve. Ha nagyon odafigyelek és nem nagyon megyek 130 fölé, akkor is közel 9 litert eszik klíma nélkül is.
Januárban volt 1 éves,ahhoz képest, hogy nem dolgozunk már, elég szépen mennek bele a kilométerek, de hát az aktív nyugdijasok már csak ilyen mászkálósak, mint mi, mert hogy addig kell menni, amig birjuk. Ehhez meg ez a kis autó tényleg egy hűséges társ.

- 0

Reálszisztéma 15 ezres szervíz

Fenntartási költség (5) Évjárat 2008
Előző autója? Astra 1,4 16 szelepes Következő autója? Egyenlőre ennek örülök!
Verdikt (7.2/10)

Toyota Yaris 2005 (2005 - 2007)