Autók » Toyota » Yaris (2005-2011)

Yaris 1.0 SOL MMT

Ügyes városi kisautó, kis fogyasztással

Újonnan vásárolt 1 literes kisautó.Rendkívül jól össze van rakva, csendes, meg sem nyikkan (kivéve kockaköves úton), pedig csak a budapesti szuper utakon van használva.Városi fogyasztása 5.7-5.8 körül van(jelenleg 5,5), köszönhető az MMT váltónak. A váltót szokni kell, nem az a tipikus automata. Javaslom, aki ilyenben gondolkodik, először próbálja ki. Nekem már nem jelent gondot a használata, de először nagyon furcsa volt, amikor 30-35 km/h-nál már a negyediket váltja és erőtlenül gurul. Kis lábjátékkal a gázon meg lehet "tréfálni" az automatikát és mindjárt jobban szalad vagy lehet használni manuális üzemmódban is. Az 1000-es motortól ne várjatok sokat, de városi közlekedéshez épp elég az ereje, nem beszélve az alacsony fogyasztásról, sőt a kisebb biztosítási díjról sem.
Az autó beltere nagynak tűnik és az is. Négy felnőtt kényelmesen elfér (még a vezető mögött is), rövid utakon nem kell aggódni a helyhiány miatt. Egyetlen probléma a csomagtartóval van: kicsi, sőt mini. Három-négy zacskó a bevásárlás után és máris tele van. Kicsit lehet bővíteni azzal, hogy a csomagtartó aljában lévő tárolókat kiszedjük, ezt egyszerűen meg lehet oldani.
Az autó egyszerűen kezelhető, nem bonyolult a műszerezettsége. Ami engem nagyon idegesít, hogy van benne egy digitális óra, ami átváltható, így mutatja az átlagfogyasztást illetve a pillanatnyi fogyasztást. A kis gombot, amivel váltani lehet, alig lehet elérni a vezető helyéről, szóval meg kell gondolni, hogy menet közben érdemes-e váltogatni.Erre kitalálhattak volna valami egyszerűbb megoldást, pl. a kormányon egy plusz gomb, aminek lenne ott hely.
Összeségében az autó jó, hiszen Toyota és remélem sok évig ilyen is marad.

- Semmi

Toyota Kovács, Monor

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (8.4/10)

Toyota Yaris 2005 (2005 - 2007)