Autók » Toyota » Yaris (2005-2011)

Yaris TS 1.5

Dögös Csajszi

Imádom.

Ezen túl gyors, az autópályán nem sok olyan autó volt, ami leelőzött. De már nem hajtok olyan gyorsan. Kockázatos.
Ezt azoknak írom akik sebességmániások.
Én is hajtottam, mert nagyon klassz, amikor az ember belenyomódik az ülésbe, és levegőt nem kap hírtelen, és felmegy az adrenalin és eszed veszted annyira jó... De ezt csak akkor tedd, ha legalább mást nem veszélyeztetsz.
Ezzel az autóval megtanultam, hogy az erő van, és megnyugtató, nem kell mindig fitogtatni, bár lenne mit.
Néha nem bírom ki, és még mindig elhúzok pár őrült elől, mert jobb, ha mögöttem vannak, mintha előttem okoznak bajt.

Alacsony vagyok és ezért nagyon klassz nekem. Mindent elérek, kilátok, kényelmes. Minden kéznél van minden belefér.

Ez a kisautó szerintem kategóriájában magasan a legjobb.
Tökéletesen veszi a kanyarokat nagy sebességgel is.
Légkondi mellett is úgy meg, mintha nem lenne bekapcsolva, persze olyankor többet fogyaszt.

Az összes biztonsági rendszere kiválóan működik, nem túlszabályzott és pont annyi tered enged a vezetőnek, amennyi kell-nekem legalább is.

Mellesleg két alkalommal biztosan megmentette az életem.
Normál autóval kicsúsztam volna, de ezzel nem. Megfogta, visszahozta, nem láttam előre a kavicsos padkát...
Tökéletes fék. Pont olyan sportos, amilyennek én szeretem.

Kivéve hogy analog km órája van. Ez az egy negatívuma van.
Sokkal jobban szerettem a Verso digitális kmóráját. De sajnos a sportos cuccba az nem fér bele. No comment.

Csodálatosan megy a téli, nyári, esős havas utakon - DE CSAK A HOZZÁILLŐ gumikkal. Nem szabad váltani, 15"-os felni és az arra való gumi, semmi konverzió, meg ez jó rá! Az halál, szó szerint bizonytalanná teszi az autót. Hiába mondják, hogy jók rá a Yaris Verso 14"-os felnik, nem igaz.
Amint tehettem vettem rá 15"-os téli felniket, rávaló gumikkal klasszisokkal jobb volt télen is.
Nokian gumik- én erre esküszöm, tapadnak, nem csúsznak, megbízhatóak.

Mindenkinek ajánlanám, ha még gyártaná a gyár, aki szereti a jól gyorsuló szuper autót, elfogadható áron, nulla karbantartás. Kötelező szervíz kell.
Beszéltem más Tsport-osokkal is nekik nem volt semmilyen motor bajuk. Talán a miénk gyári hibás volt, nem tudom.

Nem tudok mondani olyan autót, ami azt tudja mint ez, és ennyibe került volna, és ennyire megbíztam volna benne.
Egy bánatom van, hogy nem sikerült kékben megvennem, akkor már nem gyártották a kéket....

Nem tudnám lecserélni semmire az autóimat, mert egyik helyett sincs más hasonló tudású hasonló árkategóriában.
még a Toyotánál sem.

Hálás vagyok a sorsnak, hogy lehetővé tette, hogy vezethessem ezt az autót, és hogy a miénk, és megy mint a golyó, vagy mint a szél.
A motorhiba zavart, de a szervíz volt az idegőrlőbb, nem a hiba.

Az egyik nagy álmom teljesült ezzel az autóval és nem csalódtam benne. Igazi sportos dögös csajszi, jó barát.

Sportos alacsony, de a homokos terepen is igen jól teljesít - Homokhátságon tesztelve. ;)

- a motorban elromlott valami, 1000km-enként kigyulladt a motorhiba jelző, nagyon idegesítő volt, aztán kb 100km után eltűnt a jelzés. A mai napig nem tudom a nevén nevezni az alkatrészt, ami elromlott. A szegedi szervíz addig halogatta a cserét mindenféle nem éppen szép fordulattal, hogy elvittem a Sakurához még garancia időn belül. Ők azonnal szó nélkül cserélték amit kellett, azóta semmi gond. Lekopogom...

Szeged Toyota szervíz nem tudom a pontos nevét
Legalább láthattam mit csinálnak, de a munkafelvevők mindig idegrohamot okoztak azz enyhén szólva is lekezelő magartartásukkal.

Toyota Sakura - korrektek voltak, jó az autóm, olyan motorolaj van benne amilyet én kértem, gyári, megismerem az illatáról.
Dögös Csajszi (az autó) ezt szereti.
Nagyon féltem szervízt váltani, hátha rosszabb lesz, de nem, szóval Köszi Sakura ;)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Verso 1.3 Luna Következő autója? Lexus RX400h
Verdikt (7.5/10)

Toyota Yaris 2005 (2005 - 2007)