Autók » Toyota » Yaris (2005-2011)

Yaris 1.4D 4D

A csajom szereti...

Ez a kis fekete gombóc, a barátnőm autója. Néha napján én is vezetem, így bátorkodtam klaviatúrát ragadni.
Ami szubjektívum: szerintem végletekig feminim, tipikus női autó. Férfi ember egymaga ne vezesse mert könnyen buzinak nézik. Más eset, ha mellette ül asszonya! Ettől eltekintve jópofa a forma, bár az időtállósága felől vannak kétségeim. A beltér modern, vagy legalábbis annak hat, de további jelzőkkel nem látnám el, mindenki döntse el maga.
Szerintem az utastér helykínálata korrekt, még hátul is, de a csomagtartó botrányosan apró. Clio II-esem fara jóval többet benyel.
A motor jólismert, Corollákba is beépítik, 2000 fölött szépen szedi a lábát, eddíg tökéletesen üzemel. Zavar, hogy nincs benne vízhőfokmérő, csupán kontrollámpa. A váltó kiosztása is finom, igazából semmi különös. De pont ez a jó benne, nem igényel figyelmet csak teszi a dolgát.
Ami tény: Ismeretségi körömben négy Toyota van. Három Auris előtti Corolla és ez a Yaris. És ebből csak a Yaris az amivel nem volt gond. A nagybátyám 1.4VVTi -jével az történt ami a reklám szerint nem fordulhat elő, nem indult! Tehát van, hogy egy Corolla nem indul, sokszor sok helyen nem indult, mire rájöttek, hogy gyujtáskapcsoló csere. A barátnőm nagybátyjának 1.4D 4D Corollájába 29000km-nél motorcsere, túlzott olajfogyasztás miatt. A én jóbarátom 1.4D 4D -jébe pedig az MMT váltót kellett, úgy negyvenezer táján cserélni. A Yarisról ami még negatívumot el kell mondani, hogy iszonyatosan párásodik nedves időben, ha kettőnél töb ember ül benne. Nem tudja a szellőző rendszer eltüntetni a homályt az oldalablakokról ilyenkor.
A barátnőm szereti az autóját. Megértem. Jó autó a kategóriájában. És neki nincs vele gondja, csak a hátsó lámpabúrák párásodnak veszettül. Így a "mennyire szerette", illetve a "megérte az árát" kérdésekre az ő véleménye szerint pontozok.

- Párásodnak a hátsó lámpabúrák.

Toyota Sopron

Ugyanoda

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Előző autója? C3 1.1 Következő autója? Majd kiderül...
Verdikt (7.3/10)

Toyota Yaris 2005 (2005 - 2007)