Autók » Toyota » Yaris (1999)

Yaris 1.3

Yárcsika, aki csak benzint kért és a világ végére elment...

Én csak Yárcsikának hívtam :) Egy végtelenül megbízható autó volt, imádtam. Egyszer sem robbant le persze, ha benzin volt benne, akkor csak a gázt kellett nyomni és tette a dolgát. Rendszeresen persze szervizelve volt nálam (szervikönyv nélkül vettem). Apróbb esztétikai hibái voltak, de alapvetően egy 10 éves autóról beszélünk. 1.3-as volt, azaz lehetett vele dinamikusan közlekedni, az átlagfogyasztás 6 körüli volt. A maximum 7,5 l/100 km, télen -15 fokban, hatalmas hóban, 5-6 perces előmelegítéssel és lépésben törénő araszolgatással . Nyáron alapvetően 5,5 liter körül kért. Egy montenegrói út során, Budapest-Kotor útvonalon (Bosznián keresztül)5 liter volt a fogyasztása, el sem hittem, pedig 4 személy és egy rakás csomag utazott együtt abban a pici autóban :) Visszafelé még izgalmasabb volt, Horvátországon keresztül, autópályán végig, +20 kg csomaggal és 150-160 km/hval folyamatosan: 5,6 l/100 km :)
Végül megváltam tőle, mert időközben meglett egy új Hybrid Auris, én másodiknak pedig egy ponyvásat szerettem volna, ezért helyette egy Paseo kabriót vásároltam, de ezt egy másik leírásban ecsetelem.

- Igazából kopó alaktrészeken kívül nem volt gond, egyszer a kűrtöt kellett kicserélni valamint a kipufogó tömítés égett szét, pár ezer forintos történet volt és 30 perc alatt kész lett az autó.

Avalon Bosch Szerviz, Budapest, 14 ker. Tengerszem u. 106Nagyon korrekt társaság, hozzáértő személyekkel, alapos, megbízható munkát végeztek mindig.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002
Előző autója? Primera Következő autója? Paseo
Verdikt (10.0/10)

Toyota Yaris 1999 (2005 - 2005)