Remek kis autó, csak a víz nem a barátja
2004 őszén szereztük be első 0 km-es autónkat. Győrből hoztuk Veszprémbe. Ezen az úton ismerkedtünk meg vele. Twingo után rettentően kényelmesnek és tágasnak hatott (még a csomagtér is). A műszerfal úgy jó, ahogy van, bár az kicsit zavaró tud lenni, hogy a km óra nem látszik az anyósülésről. A motor jól húz, a bőr kormány és váltó, pedig még tovább fokozza a vezetési élvezetet.
Rögtön egyhónapos korában megmutatta, hogy mennyire strapabíró is. Egy munkába rohanó, jól megrakott CITROËN JUMPER 40-50 km/h-val úgy belerohan hátulról, hogy a szegény kis autó kinyomott fékkel kirepült a kereszteződés közepére. Ennek ellenére senki sem sérült meg. A hátsó lökhárítót, csomagtartó ajtót és a fenéklemezt cserélni kellett, más különösebb baja nem is lett.
2008 nyarán, mosás közben vettünk észre egy jókora, vizes foltot a vezetőülésen. Elvittük szervizbe, ahol KISSÉ megfeszegették az ajtót. Azóta ez a hiba nem jött elő.
A kuplung is valamikor 2008-ban kezdett nedves időben nyikorogni. A szervizben többszöri sikertelen olajozási kísérlet után kicserélték, azt hiszem a fő munkahengert. Azóta teljes csönd honol váltás közben.
2009 elején döbbenten vettem észre, hogy az anyósülés mögött több centi víz áll. Épp vizet szállítottam, gondoltam az egyik kanna folyatott, de mind később kiderült a hátsó lámpánál öregedett el valamelyik műanyag gyűrű és innen ázott be, kitudja mióta. Először ugyanis a pótkerék járatot töltötte tele és csak ez után folyt előre. (Hála a jó égnek a szőnyeg nem büdösödött be.)
Mindent összevetve a fent említett hibák ellenére is igen jó autónak tartom, mert szerintem egy 5 éves autó lassan 100. 000 km-el a háta mögött ezt már igazán megengedheti magának.
Kis odafigyeléssel remekül teljesíti azt a feladatot, amire kitalálták.
- Beázás a bal első ajtónál. Semmit sem kellett cserélni. Kicsit megfeszegették és kész. - 0 Ft
- Beázás a hátsó lámpánál - 4.500 Ft
- Kuplung nyikorgott (azt hiszem a fő munkahengert kellett cserélni) - 35.000 Ft
- Lepattant a baloldali elem az A-oszlopról 0 - Ft
- Ezeken felül csak a kopó alkatrészeket kellett cserélni.
TOYOTA AUTÓHÁZ VESZPRÉM
Szakértők, rendesek, értik a dolgukat és még csak nem is drágák.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | TWINGO | Következő autója? | még egy ideig ez marad |