Autók » Toyota » Yaris (1999)

Yaris 1.0 vvt-i linea sol

Men? manó

A kocsit oktatóautónak használom, kapja a kiképzést rendesen. 60 ezer körül els? fékbetét csere, ezen kívül csak olaj és sz?r?k cseréje. Oktató kocsiként a váltó hátramenet fokozata okozza a legtöbb problémát. 10-b?l 4-szer biztos, hogy ny?gösködik. Ezt a panaszt hallottam vissza már a Honda, Mazda, Suzuki, Hyundai tulajdonos ismer?seimt?l is. Lehet, hogy sárga szín? ember nem tud jó rükvercet gyártani? Az autó Sol verzió, tehát nem fapados. Talán éppen ezért fájó pont, hogy 2003 ?szén 3.035.000 Ft-ért az autó rádiómagnót tartalmazott, ellentétben a prospektusban meghirdetett cd-rádióval (1 db kazettám sincs), hogy ennyi pénzért a 3 prosztó kulcs mellé miért nem járt egy központizár távirányító, hogy ennyi pénzért miért kellett az utastérben helyenként a leggagyibb m?anyagokat alkalmazni, hogy ennyi pénzért miért színtiszta m?anyag a kocsi üléshuzata, melynek eredményeképpen m?köd? klíma mellett is 20 perc után vizes a hátadon az ing. A kocsi törve lett, az els? lökhárító, jobb els?, hátsó ajtó volt érdekelve. Elgondolkoztató, hogy a magyar mezei fényez? körökkel jobb munkát végzett, mint a (sajnos) francia gyári munkás. Szervíztapasztalat: a gy?ri Toyota Twin-nél volt egy futóm? beállításom 7000 Ft körül, kellemes csalódás. A kötelez? szervizek már érdekesebbek. Az els? háromnál ugyanaz a m?sorszám: olaj+sz?r?+tömít?gy?r? csere. Toyota Göbölös-12.000!, Toyota Strasszer-20.000, Toyota Twin-25.000 Ft. No comment. A klíma teszi a dolgát, de visszafogja városban az autót, dehát 998 köbcentit megterhelni klímával, ez a motor szuper min?ségét jelzi. Vvt-i ide, 16 szelep oda, a kocsi 3000 fordulat alatt majdnem hulla, de az fölött döbbenetesen megindul. 1.3-as Honda Jazz, 1.4-es Mazda 323F kipróbáltan legyalázva. Szóval m?szakilag igen korrekt, szavam se lehet, de a részletekben picit többet vártam a" legendától".

- Csak ég?k égtek ki ,de azokat rettenetes cserélni.

Toyota Göbölös-Tatabánya, Toyota Strasszer-Székesfehérvár, Twin Toyota-Gy?r. Ez utóbbi a legszimpatikusabb, mert itt nem vagyok elszeparálva a kocsimtól, de a másik kett? is korrekt hely. A "változatos" árak miatt minden 7 pontot nyertek.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? Kadett Következő autója? Mazda3 vagy Corolla
Verdikt (7.2/10)

Toyota Yaris 1999 (2005 - 2005)