Autók » Toyota » Yaris (1999)

Yaris 1.VVTI

Megbízható társ minden időben

Kezdem a legfájóbbal.
Kb egy éve volt meg az autó semmi probléma nem volt vele, egyszer felmentünk Pestre és az autó nem indult mikor indultunk volna haza. Trailert kellett hívni , nagy nehezen kiderült ,hogy az autóba utólag beszerelt riasztó okozta a problémát.

Egy másik alkalommal kiderült(Kb1,5.év) ,hogy a generátor nem tölt. Miután kicserélték látszott ,hogy szét volt törve és a belseje eloxidálódott. Valószínű a korábbi elromolhatott és valami olcsó bontóst tettek bele ami még működött.

Összességében mégis nagyon megbízható autó ,munkába járáshoz használtam elsősorban. Minden időben pöccre indult.Kényelemes tempóval ki lehet hozni a 4,5l-es fogyasztást,de nekem ez nem volt elég. A gázt is beletetettem . Így a fogyasztás kb 6L-re ált be. Ami a 230Ft-os gáz mellett nagyon is jó. Valóban a mai napig vannak olyan magán kutak akik ennyiért tudják adni a gázt.
Úttartása és dinamizmusa szerintem kimagasló a kategóriájában. Futóműve kicsit kemény, de semmi baj nem volt még vele, pedig nagyon rossz utakon jártam(évente egyszer futómű beállítás.). Ülései talán nem a legkényelmesebbek, de nem is a legrosszabbak. Nagyon megszerettem a kisautót ,fájó szívvel válok meg tőle.

- -Utólag beszerelt riasztó /elektronikus probléma, nem a Toyota hibája/ 50000Ft - -Generátor csere 30000Ft - -Kopó alkatrészek /olaj szűrők gyertya fék/

Nem szervizbe hordtam ,hanem szerelőhöz.

-Toyota szuper. Drága

Fenntartási költség (10) Évjárat 1999
Előző autója? swift 1L GL Következő autója? Corolla
Verdikt (9.1/10)

Toyota Yaris 1999 (2005 - 2005)