Kis sötétkék nyugtató - Yaris 1.0
Ez a modell már a modellfrissítés utáni szériából való, véleményem szerint mind küls?, mind bels? dizájnban szebb lett. Az utastéri m?anyagok már a rápillantástól is karcolódnak, vigyázok az autómra, fáraszt az állandó óvatos beltéri lét. A korábbi Puntó II-m után eleinte kevésbé éreztem kényelmesnek a vezet?i testhelyzetet, amióta vezettem egy 206-ost, tökéletesnek tartom. Hm. Szeretem a variálhatóságát, a pontos m?ködését.
Autópályán a motor már zajos(4000 felett forog), de szép hangon zenél, 130 fölött a fogyasztás is megn? (7-7.5 l/100km), de hihetetlen szinten munkára kész: visszaváltás nélkül, dinamikusan gyorsul, sosem tiltakozik. Városba telitalálat, imádom! 5.5-b?l kijön, igaz, nem taposom. Hiába, erre tervezték. Nem bántam meg a választást, Yarisom nem kér sokat, és mindig számíthatok rá.
De: azt a japán(európai?) mérnököt, aki a hátsó lökhárító alsó, rendszám alatti részét lemezb?l álmodta meg, nagyon-nagyon seggbe rúgnám! Alig van Yaris, amelyen ép. A csomagtér bels? rakodóperemér?l lespórolt m?anyag burkolat kicsinyesség.
Egyik külföldi utamon láttam egy nagyon összetört Yarist, (mint utóbb kiderült, saját hibáján kívül sodródott le az autópályáról), a vezet?jét sértetlenül szabadították ki bel?le, pedig az autónak még az a pici orra is elt?nt.
- - közös életünk els? felh?szakadásában a csomagtér tisztességesen beázott - kéderjavítás, sikerrel
- - els? fékbetétek egyenetlen úton zörögnek, a rugókon állítanak, kevés sikerrel
- - másfél éves használat után(ebb?l a fele téli gumikon) az eredeti, gyári szerelés? gumikból kett? üt(nem padkáztam), hazai gumiképviselet korrekt vizsgálat után cseréli ?ket
- - egyébiránt hibátlan
- Márkaszerviz Budaörsön - már nem oda viszem, els? alkalommal lepattant az egyik ajtóról a festés, megharagudtam
- a gumicserét Monoron a Kovács Autóház bonyolította, korrekt, összeszedett, ügyfélorientált szerviz, mindenképp náluk maradok, és valamennyi márkatársamnak bátran ajánlom ?ket
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Punto II | Következő autója? | Corolla |