Autók » Toyota » Yaris (1999)

Yaris D4D Terra Plus

Kis hörcsög

Néhány szó azokról, amik nem annyira tetszettek:
- Rövid az első ülések ülőfelülete, így hosszabb útnál lehet kényelmetlen - igaz, most voltunk Horvátországban, 10 órát vezettem egyfolytában, és nem volt vele gondom.
- A mi autónkban nincs vezetőülés magasságállítás, pedig kéne. A kormány kicsit messzebb van, mint ami igazán kényelmes, csak az ülés háttámlájának elég meredekre történő állításával tudom komplenzálni a távot. Sokáig tartott, amíg megtaláltam a legjobb beállítást.
- A visszapillantó tervezőjét jól ****-be kéne rúgni. Honnan vették, hogy az A-oszlop vonalával ellentétes irányban kell a belső szélét vezetni??? Tök idétlen.
- A C-oszlopok sokat kitakarnak.

És amit imádok benne:
Dízel a drága. Brutálisan húz, ha az ember odalép neki. Mondják hogy a dízelek viszonylag kis fordulatszám-tartományban húznak csak - 1700-3000-ig. AHA! Hármasban meghúzattam 4000-ig, és nem találkoztam ezzel. 4000-nél is iszonyúan húzott. (Általában 2200-on megyek vele, csak előzésnél húzatom ki, de igyekszem 3000 alatt maradni.)
- A fogyasztása kegyetlen, napi 130km, ebből kb 30 városi, a többi országúti - a nyári 38 fokban 3,46l-t mértem per 100km, most sem eszik többet 3,8-nál. Télen viszont bekapja a 4,15-öt is akár. :D
- A csomagtartó tényleg jól variálható, általában az is elég, ha a hátsó üléseket előrébb toljuk.
- A hátsó ablaktörlő még mindig bírja, pedig a 35-ös felújítása alatt kapott sarat rendesen.
- Olyan rövid az orra, hogy még mindig nem szoktam meg. :)
- Nagyon jó az úttartása. Komolyabb kanyarokban is szépen kapaszkodik.
- És végül nagyon kellemesen vezethető. A sebváltó pontos, az 5-öst kicsit nehezebbben veszi, szokni kell. Viszont olyan nyomatéka van, hogy nem kell gáz az indulásnál, 7km/h-ig gyorsul alapjáraton, és a többi sebességben is elballag, így városban kifejezetten előnyös.

- 2db tompított izzó, 1db helyzetjelző izzó, 1db hőfokszabályozó mögötti izzó, első ablaktörlőpár,

Mayer Toyota, Budakeszi, Pátyi út 40.
Udvariasak, a kereskedőik jól tájékozottak, segítőkészek.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző autója? Clio, ´94-es, 1.2-es, Következő autója? Corolla/Auris
Verdikt (7.3/10)

Toyota Yaris 1999 (2005 - 2005)