Kis házi kedvenc
2003-ban lettem boldog tulajdonosa egy Yarisnak.Ez az érzés azóta sem változott. Mielőtt megvettem, több hasonló kategoriájú kisautót is megnéztem, de nem bántam meg, hogy emellett döntöttem.Mivel nő vagyok nemcsak a műszaki dolgok fontosak .Azt hiszem, hogy mi egy kicsit érzelmi oldalról is közelítünk.Nevet is adtam neki: Ő "Mókuska".
Kezdem a negatívumokkal, szerencsére nem sok van: számomra mivel sokat vezetek lényeges, hogy az autóban legyen gerinctámasz, sajnos ebben a tipusban nincs és nem is rendelhető. Ugyancsak nem rendelhető ködfényszóró és csak 1 lemezes CD lejátszót építenek bele, a Toyota saját márkáját.Viszont van benne audio kazettához lejátszó, ami már az első héten az angol leckém szalagját eltépte, azóta nem használom.A belső bukolat a szokásos műanyag, de nem zörög mint a férjem Volkswagenjében és könnyen tisztítható. A sebességváltó "szoknyája" egy év után töredezett, de a kb. 2 cm-es szakadás után megállt.A szervíz szerint még nem érdemes cserélni. Az ablaktörlők cseréje 1 év után aktuális.
Műszaki problémám az autóval eddig nem volt , soha nem hagyott ott.Többször voltam vele külföldön de soha nem szorultam segítségre miatta.15.000 kilométerenként megjelenek a szervízben, ahol csak a szokásos karbantartást kell elvégezni.A motor csöndes, igaz, hogy néha egy kis extra benzinnel is kényeztetem.Mivel kicsi a motor 150-nél van a végsebessége, de nekem bőven elég. Egy kicsit sajnálom, hogy nem 1.4-es motorral választottam, de majd a következőt.
Számomra nagyon előnyös, hogy viszonylag magasan van az ülés-a Volkswagenhez képest- ezért kényelmesebb is .
A fogyasztása általában 5-5.5 között van. Városi forgalomban eléri a 6 litert.
Bár sokan női autóként tartják számon, de nálunk a férfiak is szeretik és amikor csak tehetik lenyúlják.Szerencsére ritkán van rá alkalmuk.
Megkockáztatom, hogy 2-4 fő , ha nem visz magával hajókoffert, még nyaralni is el tud vele menni, nekünk legalábbis sikerült.A csomagtartó kicsi, de ezt akkor is tudtam, amikor megvettem, tehát nem hiba.
Betöltötte az 5-ik évét és le kellene cserélni, de sajnálok megválni tőle
- ablaktörlő csere,