Kedvenc olajkályhám
Nos most spórolok ezért vettem ezt a kis takarékos autót. Mint írtam korábban egy Peugeot 406-osom volt.Nagyon szerettem csak elég sokba került a fenntartása. Ezzel szenben ez az autó szuper. Én szeretek sportosan vezetni de ezzel együtt sem fogyaszt 5 l-nél többet.
Meghibásodás?
Na igen.
A történet ott kezdődik hogy ezt az autót Franciaországból hozták be. Az autó 1éves korában került hozzám. Ez azt jelenti hogy él még a Toyota 3 éves garanciája. Igen ám de Magyarországon ez úgy működik, hogy a kocsit honosítani kell ehez. Veszprémben próbáltam ezt elintézni de mivel az előírt olajcsereperiódust 3000km-el túllépte a Jarisom azt mondták, hogy kicsi az esélye annak, hogy agarancia az én autómra is érvényes lesz. Ezt egyébként Budapesten a Toyota központban döntik el.
Ezzel szemben Ausztriában a kocsim szinte papírok nélkül garanciális. Papírok nélkül mivel nem értenek belölle semmit.
Ja és a generátoromat szervizkönyv nélkül kicserélték. Garanciában. Nem kellet fizetnem semmit.
Ki kellett cserélni mert csapágyas lett. 45000KM!!!!!!!!!
Azt hittem ilyen nem létezik.
Ezen kívül semmi baja nem volt.
Egyébként a barátnőmnek Peugeot 206-osa (1.4 HDI) van. Avval is olcsón lehet autózni ahoz képest viszont a Yaris egy műszer.
- Generátor
Toyota Veszprém
Toyota Ramsau
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | 406 1.8 ST | Következő autója? | Vw Passat TDI , Peugeot 407 2.0 HDI |
Verdikt | (8.2/10) |