Autók » Toyota » Yaris (1999)

Yaris 1.0 VVTi

Kanyarfaló

Nem létezik kívül kicsi, belül nagy. Ez mostani szlogen, de erre is igaz. Ha beülünk öten, elfogy a csomagtartó, de nagy csomagtérnél csak 12 évesek férnek el hátul. Ennek ellenére kiváló autó. A motor elég kicsinek tűnik, és az is, de a 68 paripával nagyon megy az autó. 150-es tempóig még a BMWk-kel is felveszi a versenyt, de utána gyengécske, ráadásul az 5,5 literes fogyasztás is felment 9-re. Autópályán is jól használható, de a szerpentinen brillírozik a legjobban. Az egykori Honda Accord sportom szintjét majdnem eléri a stabilitás, bár a kormánytól eléggé gyenge visszajelzéseket kapunk. A motor valószínüleg eléggé nyomatékos (erről nincsenek adataim), és a váltót szinte öröm kezelni, de gyorsan kell vele váltani, nem szabad simogatni, mert olyan borzalmas hangja volt egy-egy lassú váltáskor, hogy inkább a szerelőhöz vittük utána megnézetni. Kibírta, de ne próbálkozzunk vele!
A belső elég kényelmes, az említett kis csomagtartó esetén nem rossz hátul sem. Ebben az is közrejátszik, hogy elég sok fejtér van, ez számomra fontos, mert a család Escortos korszaka alatt annyiszor vertem be a fejem a tetőbe, hogy a kárpit elkezdett leválni. Nem túl bőséges a felszereltsége, de ami nagyon kell, az benne van. Szervókormány, magnó 4 hangszóróval, computer, 2 légzsák, Isofix-rendszer, billenthető első lámpa. Viszont a sok kopogós, szürke műanyag nem tetszett benne, ráadásul a kormány is ebből van. A digitális műszerfalért nem rajongok, de legalább fordulatszámmérőt is tartalmaz, amire szükség van, mert eléggé halk autó. Csak 4000-nél jön meg a hangja.
Nem baleseteznék vele, mert a kasztninak suzuki-feelingje van, az oldalsó ablakok mögött kisujjal 2 centit be lehet nyomni. Már akkor is eléggé drága volt, de kitűnő minőségű, ami a szervízigényén is látszik. Megérte az akkori Ford Focussal veteksző árat.

- Sinte semmi nem romlott el rajta, csak 80 ezer km-nél kellett kicsit meghúzni az ékszíjat, valamint a külső műanyag panelek fényezése nem bírta a sarat, kavicsokat, stb. Ha az olaj és légszűrőcserét betartjuk, nem lesz vele gond.

Toyota Miskolc. Rém drága (olaj+légszűrőcsere: 34.990 Ft), de legalább jó munkát végeztek. Később inkább otthon lett szervizelve, 7 ezerből kijött minden.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (6.7/10)

Toyota Yaris 1999 (2005 - 2005)