Autók » Toyota » Yaris (1999)

Yaris 1.0 Terra VVTi

Fürge, takarékos, megbízható jószág, nem csalódsz

2003 májusában vásároltam. Igazából nem vagyok egy autóhoz ért? ember, ezért a teszteket néztem meg elösször. Az autó külseje egyb?l megfogott, és a megelégedettségi listák élén volt évek óta, tehát belevágtam. Mondhatom a legkevésébé sem bántam meg. Iszonyú csendes, eleinte tényleg nem is hallottam, hogy jár-e a motor vagy sem. Hülyeség, hogy nem húz, meg, hogy nem lehet elindulni vele! Indulásnál nem kell gáz, csak lazán fel kell emelni a kuplungot és hangtalanul elindul, lefullaszthatatlan.
Ami pedig e dinamizmust illeti, nos, már 178 Km/h is mentem vele az M7-esen opeleket és más autókat megszégyenít? igyekezettel. A 150-es tempót erölködés nélkül bármikor veszi, el?zéskor nem kell visszaváltanom se. Takarékos, kényelmes és f?leg nagyon megbízható autó. Ami a csomagterek illeti, nos igen. El kell dönteni, mit akarunk kezdeni az újjonan vásárol autóval. Személy szerint én munkába járok vele Budapesten, hétvégén bevásárolok a párommal és néha elmegyünk vele vidéki rokonainkhoz Somogyba. Nem tudtam eddig annyit vásárolni egy tescós projekt után, hogy az ne fért volna el a csomagtartóba. 19" monitor is dobozostúl betehet?, semmi gond. Azt gondolom, nem bántam meg, ha most újra 2003-lenne, nem döntenék másként, a Toyota gyártja a világ legmegbízhatóbb autóit, legalábbis ez a statisztika, ami nálam is igazolódik.

- Igazából a 2,5 év alatt egyedül az ablaktörl?t kellett cserélnek, javasolt a BOSCH, azóta semmi gond vele. Id?nként az izzó ég ki, de ezt köszönjük a rázós utaknak és kátyuknak, mindezeket leszámítva makulátlan m?ködés.

Toyota M0

Fenntartási költség (4) Évjárat 2003
Előző autója? Swift 1.0 Következő autója? Toyta Yaris (az új)
Verdikt (7.1/10)

Toyota Yaris 1999 (2005 - 2005)