Első Toyota szerelmem: Huxi- Buxi a kis Yaris
Sokaktól hallottam már, de igaz is: akinek egyszer Toyotája volt, az beleszeret és többé nem kell más, csak a Toyota. Nálam a kis Yaris- szal kezdődött ez a szerelem. Furcsa, de mikor megvettem, ki nem állhattam... Előtte mind diesel autóim voltak és furcsa volt a kis benzines. A régebbi típusú Yarisoknál egyébként másoktól is hallottam és való igaz, hogy indulásnál úgymond "bukik" az autó. Pl. nem egy Yarist láttam már lefulladni a piros lámpánál. Engeded a kuplungot és mikor éreznéd már, hogy fogna, hírtelen visszaesik az alapjárat és lefullad. A szervízben is említettem, azt mondták, ez a jelenség a változó szelepvezérlés miatt van. Kicsit több gázt kíván indulásnál, így orvosolható. Ezt nagyon nem kedveltem benne, de megszoktam, ráéreztem és igazi, megbízható társam lett! Sosem hagyott ott sehol, soha semmi baja nem volt, nem költöttem rá semmit a kötelező szervízeken kívül. Végig a Toyotánál szervízeltettem és meghálálta a gondoskodást. Kicsi motor, nem egy idegbeteg, de kis városi autónak tökéletes. A fogyasztást nagyban befolyásolja a vezetési stílus. Nálam 5- 5,3 volt a városi fogyasztása, ennél több soha! De láttam már, akinél ez 6-7 literre is felugrott ugyanennél a típusnál. Autópályán 130- 145- tel utaztam vele, max. 5,3- ig ment a fogyasztása. Imádtam a műszerfalát, való igaz, illik rá a reklámszlogen, ahogyan annak idején reklámozták: "Tudományos, fantasztikus". Kicsit olyan űrhajó feeling... :) Az autó mérete is kicsike, de ennek ellenére én hoztam már haza vele fűzfát is az OBI- ból... Amire kell egy városi nőnek, arra tökéletes ez az autó. Hátul meglepően kényelmesen érezte magát benne mindig mindenki, elég tágas hátul, ezt szinte kivétel nélkül megjegyezte, aki belült hátra. A kormányt hihetetlenül könnyű tekerni, csúcs ez az elektromos szervó, néha már- már veszélyes is, annyira könnyen mozog. Imádtam, szerettem a kis Yarist, neve is volt: Huxi- Buxinak hívtam, a rendszáma után... :) Szívből ajánlom ezt a típust, ezek a kis Yarisok a világból is kimennek, annyira jók, annyira egyben van a motorjuk. Nagyon megsirattam, mikor eladtam, semmi más nem vigasztalt, csak egy új Toyota szerelem kezdete, az új Yarisom ;)
- Soha semmi nem romlott el rajta.
Toyota Autóház Veszprém Kft. szervíz
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2001 |