Autók » Toyota » Yaris (1999)

Yaris 1.3 VVT-i

Egyre jobban

1. Lefulladosnak: a sziszeg? hang teljesen normális jelenség, az alapjárat a vvt-i rendszer és a hangolt szívóoldal miatt 500 körül van üzemmelegen. Az elején én is lefulladtam vele néhányszor, valóban meg kell szokni az alacsony alapjárat miatti elindulást.

2. Egyre jobban megkedveltem ezt az autót a sok ezer km alatt. Tavaly voltunk vele egy kisebb Európa túrán: Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Svájc. 3 személy és a csomagok + még egy Corolla 1.6. Remekül bírta a Yaris a heygeket, autópályát (3 személlyel kitartóan 150-160 Km/h átlag) meg mindent. Az egész család kedveli, szereti használni. Hogy mi benne a jó? Minden: a motor, a rugalmasság, a vidám bels?, a biztonság, a megbízhatóság, az egész, úgy ahogy van egy vidám kis m?szer.
Csak egy példa: tessék megnézni akár egy kategóriával feljebb is, hogy a VÁLTÓ MENNYIRE PRECIZEN VAN FELFÜGGESZTVE!!! Sokat elárul ám !!!
A Yarisban sohasem mozog, rezzeg, bologat a váltó menet közben, még akkor sem, ha gyorsan átmegyek egy fekv?rend?rön. A nem jó kategória képvisel?inek még sima egyenesben is rezzeg menet közben a váltó. És ez csak egy példa volt.
Persze lehetne nagyobb a csomagtartó és a gyári szerelés? Good Year GT2 gumi semmit sem ér. Javaslom mindenkinek a gyári 175/65 R14 gumi cseréjét 185/60 R14-re. Persze a Good Yearrel együtt:)
A motor er?s és rugalmas, borzasztóan megy pl. 2.ban 90-nél még húz, de 4000-es fordulattól zavaró a hangja hosszútávon.Persze ezen sem kell csodálkozni, hiszen ha jól megnézzük a motor közel van az utastérhez és vezérm?lánccal m?ködik a gépezet.Az el?z? autóm egy Opel Corsa 1.0 12v volt, ahhoz képest ez egy Ferrari:).

- -

Toyota Super

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? corsa 1.0 Következő autója? Toyota
Verdikt (8.2/10)

Toyota Yaris 1999 (2005 - 2005)